brittensvardag.blogg.se

Nyårsafton

Publicerad 2014-12-31 09:30:34 i Allmänt,

Ja så har vi då nått det här årets målsnöre.
 
Det har väl varit ett ganska bra år tycker jag. Jag och mina närmaste har fått vara friska, huset står kvar och ger oss skydd mot kyla, regn och rusk. Vi har kunnat äta oss mätta varje dag och jag har fått träffa så många nya underbara vänner. Jag har också förmånen av att ha kunnat återknyta kontakt med vänner från förr, vilken lycka!
 
I morse vid 6-tiden när jag vaknade var det åter plusgrader på termometern. Härligt. Men tyvärr blir det väldigt dimmigt när det slår om så här men det finns ju mening med det också för då ser man inte så mycket av omgivningarna som nu är ganska fula med sin smältande snö och leran som bildas på vår gamla grusväg. 
Bra är det med dimma också för då kanske det inte skjuts upp så mycket raketer och smällare ikväll. Jag är inte skotträdd men det är alla skogens djur och fåglar och inte kan de fly heller då det är mörkt och de inte ser vart de skall ta vägen. Nä, knallskott och fyverkerier borde förbjudas att användas av en omdömeslös allmänhet, det vore det enda rätta. Tänk vad mycket gifter som släpps ut med dessa pjäser och vad skräpigt det blir och så dyrt! Ja listan kan göras lång över negativa konsekvenser för ett par sekunders ögonfröjd.
 
Ja, nu skall jag strax ta ut de två rågsiktslimpor jag har i ugnen sedan kan familjen komma upp och äta frukost. Sedan vet jag in te riktigt vad jag skall hitta på men kanske att vi åker ut någon stans eller till någon för ett litet besök och fika. I kylen väntar en fläskytterfilé som skall bli middag men vad jag skall göra med den det vet jag inte ännu, Kanske en gryta eller helstekt på gammeldags vis och serverad med kokt potatis, brysselkål, gräddsås och gele. Ja den som lever får se. Lite mys till kvällen skall det också bli men då satsar jag nog på lite tapas-stuk tror jag. musslor, sardeller, chorritzo, serranoskinka, albondigas en salsa de tomate och en tortilla de patate osv. En kall öl till det sedan mår man gott.
 
Nu återstår bara att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Livet kan vara enkelt om man vill

Publicerad 2014-12-30 10:13:29 i Allmänt,

Enkla saker gör mig lycklig varje dag.
Tänk att få vakna, känna och uppleva.
Ett vänligt ord. En kram. Hur svårt kan det vara?
Goda och ärliga vänner, små enkla vardagliga ting. Då är livet som bäst.
Stunder av ro, som nu eller kanske lite festligare tillsammans med någon eller några.
 
Vänner som aldrig sviker dig är djuren, så var rädd om dem.
Köp inge smällare eller raketer det blir nytt år ändå och så pass civiliserade är vi väl så att vi inte tror på djävulen och hans anhang, häxorna, trollen och alla de andra som man förr trodde ville en ont.
 
Nej, unna dig själv något gott istället. Inte nödvändigtvis mat och dryck utan kanske en bok eller en upplevelse tillsammans med någon du tycker om.
 
Vill du inte det så gör det mest tillfredsställande som finns. GE! Ge till någon som har det sämre än du. Någon som inte har tak över huvudet eller lite mat till sig själv eller sina barn.
 
Fick du dåligt samvete nu? Förlåt! Det var inte meningen.
 
Men fick jag köpt garn igår? Nä-ä! Blir det idag? Vem vet? En sak vet jag dock med säkerhet. Termometern visar på plusgrader, det är dimmigt och svinhalt utanför dörren. Nej, jag ramlade INTE för jag tar det alltid försiktigt då jag är rädd om mitt krånglande knä.
 
Har vi tur sticker kvicksilvret ytterligare och snön försvinner helt. Så här vackert var det i går morse.
 
 
 

Sista måndagen för i år

Publicerad 2014-12-29 08:28:09 i Allmänt,

Brrrrrrrrrrrrr! Fy attan vad kallt det är. Termometern visar på nytt topprekord för denna säsong, minus 13,2. 
 
För ovanlighetens skull har jag inte sovit så gott i natt heller. Det har knakat och knäppt i mitt gamla trähus pga kylan och eftersom jag är väldigt lättväckt så har jag vaknat varje gång en bräda har rört lite på sig. Allt krymper ju när det är kallt. Allt utom lagret av kläder man måste ta på sig för att inte frysa ihjäl när man skall ut. Och jag var tyvärr tvungen att gå ut tidigt för veden var slut när jag skulle tända i kamin så det var bara att palta på sig tröja, jacka, raggsockar, stövlar, vantar och mössa och bege sig ut till vebon'. Men nu sprakar elden så gott i kaminen och dess sköna värme sträcker sig ända ut här i köket. Här, där jag just nu bakar knäckebröd och två danska rågbröd väntar på att få krypa in i värmen 50 min - 1 timma.
 
När brödet sedan är färdigt har nog mina älsklingar vaknat och då skall vi åka bort till Kinna och köpa garn. Fler raggsockor och mössor skall stickas. Tänk det finns människor som först nu har uppfattat att jag stickar på beställning. Ja, bakar också faktiskt.
 
Till sist skall jag bara säga att du inte får glömma att ta på dig ordentligt om du skall gå ut. Viktigast är nog mössan eftersom huvudet är kroppens temperaturventil. Och skall du ut och köra så se till att du inte har en massa snö under skor och stövlar som kan göra att du halkar på pedalerna. Bilbälte använder du väl alltid så det är ju inget att orda om och inte blinker heller väl?

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela