brittensvardag.blogg.se

Det är dags......

Publicerad 2014-11-28 06:52:00 i Allmänt,

......för fredagsmys.

Tänk nu är det redan sista fredagen i månaden. November som kändes så mörk och grå i sin inledning är snart till ända. Vart tog tiden vägen? Jag som försökte ta tillvara varenda sekund på bästa sätt. På söndag får vi så tända det första ljuset av fyra i vår adventsstake men redan på lördag eftermiddag kommer jag att fuska och tända mina stakar och stjärnor i fönstren. Då har äntligen ljuset kommit tillbaka till vårt mörka hörn av världen.

Idag har jag bara hunnit äta frukost och baka ett par sirapslimpor. Men bara familjen vaknat skall vi åka och handla och när vi sedan är hemma igen så blir det till att sätta ljus i julgranen vi har utanför farstudörren. En liten fika hinner vi nog med mellan affären och julgranen. Till middag tänker jag servera stekt fläsk med löksås och saftiga rivna morötter och kokt potatis.

Till sist vill jag önska dig, min följare, en riktigt bra dag. Du får en virituell kram på vägen och en bild på sirapslimporna.

Och du, jag höll på att glömma, ta det lugnt med tända ljus. Njut av dem med förstånd. Lämna ALDRIG ett ljus och definitivt inte ett värmeljus. Du vet väl att parafinet i de billiga värmeljusen kan bilda en gas som sedan kan ta eld. Särskilt om de bränns i höga glas och lyktor där det kan bli som ett lock av denna gas. Jag vill också påminna om att olyckor hänt när värmeljuset nästan brunnit ut. Då kan nämligen den lilla metallbricka som veken är fästad vid, sprätta iväg och förorsaka brand där den hamnar. Det här är störst risk i en låg lykta. Så ta det lugnt och som sagts. Lämna aldrig en brinnande låga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela