brittensvardag.blogg.se

Melodikryss 9 2015

Publicerad 2015-02-28 11:26:00 i Melodikryss,

Ja så var det dags igen. Veckans Melodikryss får man inte missa. En musikalisk lek för hela familjen är programmets undertext men jag föredrar att sitta här själv. Ett litet snack med mamma via telefonen blir det som vanligt ifall någon av oss har kört fast. Själv hoppas jag på lite större utmaningar idag och vi började på,
 
L2 Här fick vi höra Svante Thuresson. Det var länge sedan.
V7 Ja, det här skulle nästan kunna vara min melodi som bakar så mycket Bullfest hela dan.
L5 Mats Wilander har ju inte bara tennis på sin lyra utan även musik
V1 Musikstycket Sverige har ju komponerats av Wilhelm Stenhammar
L6 Rihanna gladde oss med four five seconds tillsammans med Paul McCartney o Kanye West
L3 + L4 Här fick vi höra Tommy Nilssons fina Amelia i instrumental version
 
V8 Anna Ternheim sjöng Wlking Aimlessly
V11 Varför får inte kråkorna se oss elda
V10 Nelly Fortado sjöng för oss 
V9 Här befann vi ju oss i skolan om man kunde den svenska texten
V13 Här hörde vi Lily Berglund sjunga om Rosen och vinden
V12 Don Johnson från Miami Vice sjöng för ovanlighetens skull
 
Sådär ja. Nu har jag fått ihop krysset i alla fall så nu hoppas jag att det är rätt.
 
 
 
 
 

Man tänker så bra vid ett köksbord

Publicerad 2015-02-28 07:55:22 i Allmänt,

Satt här som vanligt och funderade över livets trivaliteter. Tittade på mina fina gula tulpaner och på alla fåglar som besöker oss för att äta. Då kommer nyheterna på radion och aldrig att det är några goda nyheter precis, möjligen några som inger ett visst hopp och då tänkte jag på ett litet klokt budkap eller vad man skall kalla det. Jag delar det i alla fall med er. "Varje minut i vrede eller ledsamhet är en förlorad minut av glädje och lycka".  
 
 
Den här sorten lär heta Yokohama.
 
Som vanligt är jag igång och bakar också. Just nu står en surdegslimpa på jäsning och jag funderar som bäst på om jag skulle ta och koka en slät och fin vaniljkräm och göra ett par Petit Choux till eftermiddagskaffet. Då blir vaniljkrämen bra att grunda med. På det kan man sedan lägga lite skivad och aprikosglacerad banan för att få lite sötma i bakverket och sedan toppa med lite hallongrädde eller grädde med hallon. En liten men viktig skillnad. Eller skall jag göra semlor? Jag kanske skall göra båda? Nej, det får bli Petit Choux för jag tycker inte om semlor.
 
 

Men ni....

Publicerad 2015-02-27 07:43:00 i Allmänt,

.... så underbart! Idag fick vi äntligen en sådan dagbräcka som jag älskar. När hela himlen bjuder på ett skådespel värd namnet. Var det inte Aurora Borealis du sa att det hette Ulrica? I alla fall så flammar hela himlen i rosa just nu men innan jag hunnit avsluta mina rader här har det gått över i lite gulorange och sedan i lite gråblått. Metrologerna har ju flaggat för snöblandat regn idag så man skall väl in te tro att himlen blir blå idag i alla fall. Fast det är klart ovanför molnen är ju himlen alltid blå.
 
Det får mig att tänka på en annan händelse. Det inträffade för några år sedan nu men jag fnissar fortfarande åt det ibland. Det var så här att vi var några stycken som skulle flyga till Teneriffa, min favoritö 2, över jul och nyår. Den ene i gänget är inte så där förtjust i att flyga och definitivt inte i mörker. Men flyget avgick 04,50 från Landvetter och då är det mörkt. Vi satt och pratade om det här några dagar innan då personen ifråga säger med gott självförtroende, "Men biten upp tycker jag är ok för när man kommit ovanför molnen så är det väl ljust?" Ja så där kan det bli ibland. Alla synapser i hjärnan är inte alltid på alerten och sanningar blandas och blir en ny sanning som inte är sann. Förstår ni vad jag menar? Jag tror att vi alla har upplevt det men vi är så benägna att inte minnas för det är ju lite pinsamt och skämmigt att vi säger sådana knasiga saker. Jag är inte bättre än andra på att minnas egna tokerier men just det här minns jag. Kanske för att det inte var jag som förde denna logiskt ologiska diskussion den här dagen utan en av de människor jag älskar mest i hela världen.
 
Idag är det fredag och det är ju en trevlig dag i största allmänhet när helgen står för dörren och vi får tillfälle att umgås och vara tillsammans om vi vill det eller bara ägna oss åt oss själva i vår ensamhet. Alla är vi olika och har olika behov. Jag skall i alla fall starta med att åka ner till Kungstorget i centrala Göteborg och Stora Saluhallen. Väl där skall jag gå till "min" slaktare hos Albert Anderssons Charkuteri. Där ligger flera kassar färdiga med nystyckat kött från närliggande gårdar. Idag skulle jag visst få innanlår från Tjolöholm och bringa från ett djur som framlevt sina första sex år på en gård uppe i Gråbo. Grisen jag får kött ifrån kom visst från Fristad den här gången. Det känns tryggt att köpa kött när man vet att djuren haft det bra fram till slakt. Att handla på det här viset har också den fördelen att man ibland kan få träffa uppfödaren och diskutera djurhållning, skötsel och slakt.
Lite fräscha tulpaner skall jag också se till att få med mig hem för nu sjunger de jag fick av min underbara granne Christina på sista versen.
När jag fått in mitt kött i kyl och frys så skall jag baka. Hade tänkt mig ett litet hälsosamt bröd med solroskärnor i. Igår var det som sagts frallor för hela pengen.
 
Dagen har kommit och jag dricker ur det sista av morgonens andra mugg te och blåser ut mitt lilla ljus. Nu är det dags att åka.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela