brittensvardag.blogg.se

Mors Dag 2015

Publicerad 2015-05-31 09:53:49 i Allmänt,

 
Ja söndag är det och Mors Dag. Eller som min framlidne svärfar sa, ännu en handlarnas dag.
I vår familj säger vi som så, att varje gång vi träffas är det Mors och Barnens Dag. Det hela grundar sig i att vi försöker att ALLTID vara hövliga mot varandra och visa respekt. Det är lika okej med en blomma eller ½ kg kaffe när man än möts istället för att komma just en Mors Dag. Om man uppför sig ordentligt mot varandra behöver man inte komma med blommor och presenter just på Mors Dag. Det gör bara den med dåligt samvete.
 
Men, har du barn med dåligt samvete som kommer med blommor och/eller presenter denna dag så försök att vara glad för att du i alla fall har uppfostrat dem så väl att de har vett på att skämmas och få dåligt samvete.
 
Men det kanske inte är fel på barnen, det kanske är DU som gjort fel. Hemska tanke!
Har du fördelat din kärlek lika mellan dina barn eller är det så att någon kommit i kläm så att säga. Kanske har du träffat en ny man när barn nummer två eller tre varit relativt nyfödd. Du kanske blivit stormande förälskad och kanske har ännu ett barn kommit till som blir en ny kelgris. Hur blev det då med den som var nyfödd vid förälskelsetillfället. Fick han/hon den uppmärksamhet den förtjänade? Inte i alla familjer vet jag, Eller är det kanske så att ett barn varit mycket sjuk som liten och syskonen har fått stå tillbaka? Det där blir gärna en spiral där de mindre krävande barnen kommer längre och längre bort från dig som förälder. Då är det synd om er alla för då har inte någon av er fått vad ni behöver.
 
För att få kärlek måste man ha förmågan och viljan att ge kärlek. Så ge vad du kan och ta emot vad andra kan ge. Utan pekpinnar som "Jag tänkte jag skulle skickat en karta ifall du glömt adressen" eller " Jasså du lever, jag trodde nästan du hade dött eller i alla fall emigrerat". Sådana fraser skapar avstånd, jag lovar. Kanske är det också så att barnen väntar på att DU skall höra av dig. Du kanske bara ringer när du är sjuk eller behöver hjälp eller ännu värre, du kanske inte ringer då heller och då har du gett barnet en dubbel börda. Känslan av övergivenhet och dåligt samvete för att han/hon inget visste.
 
Ja vi kan bara konstatera att det här med relationer är jättesvårt. Så då har jag bara ett visdomsord att ge er som jag och maken fick då vi gifte oss. "Var mot varandra som du själv vill bli bemött". Och får du inga blommor så delar jag med mig av buketten jag fick när jag fyllde 50.
 
 
 
 
 

Melodikryss 22 2015

Publicerad 2015-05-30 10:52:59 i Allmänt,

 
Ja nu är klockan 10.03 så nu kör vi igång veckans kryss och vi börjar på
 
V9 + V11 Salem Al Fakir sjöng sin "Keep On Walking" från Melodifestivalen 2010.
L12 Cheek to Cheek av Irving Berlin, ja det blir kind i dagens kryss.
V15 Veckodagen som kommer tre dagar efter söndag är ju onsdag 
V1 + L6 + L4 Jag en fattig bonddräng sjöngs ju av Björn Gustafson i en av Emil-filmerna
L2 Andreas Weise sjöng Another saturday night för oss här.
V7 Clair de lune av Debussy passade in på den här kryssadressen. 
L3 En tuba kompade pianot.
 
V5 Fred Ebb har skrivit texten till John Kanders Cabaret som vi här hörde med Liza Minnelli
L5 Än en gång fick Enya plats i ett Melodikryss med sina lite drömmande tolkningar. Här Stars and midnight blue.
V8 And I love her av The Beatles
L13 + L10 Midnattstango placerade sig som nummer ett och Lars "Lasse" Lönndahl sjöng
V 13 Esaias Tegnér är skalden bakom OD:s välsång
V 14  Sista ordet i den svenska texten är ju Tös - En liten hemvävd tös
 
Ja det var veckans kryss det och jag önskar er alla en fortsatt trevlig helg.
 
 
 
 

Torrt?

Publicerad 2015-05-30 09:53:15 i Allmänt,

 
JA! Kanske inte utomhus men i min hjärna. Idag ser jag bara fram mot ett besök hos den person som gjort att jag sitter här dag efter dag och låter fingrarna fara över tangentbordet. Min älskade lilla mamma.
Jag började fundera redan i går kväll på vad jag skulle kunna skriva om idag men kom inte på något. Likadant var det i morse men se, det är fortfarande lika tomt. Jag tror jag behöver en semester långt borta någon stans för jag vet inte vad jag skall hitta på till middag heller och det är något jag har gnällt över länge nu tycker jag. Hur sjutton man nu kan stå inför ett sådant dilemma med frysen full av mat. Där finns nöt- och fläskkött, fisk och fågel och i kylskåpet har jag diverse rotfrukter, grönsaker och frukt. Jag har också mjölk, grädde, smör, margarin och crème fraiche. Färskt och friskt vatten har jag i kranen och i frysen finns färska örtkryddor och svalen står diverse torkade kryddor. Så som ni ser har jag alla möjligheter i världen att laga till något gott och närande frågan är bara VAD?
 
Medan jag funderar vidare på det skall jag visa er gardinerna jag talat om att jag sytt på. Inget märkvärdigt alls för jag är inte så duktig på att sy men det är i alla fall inte tomt i fönstren. Nackdelen är att det regnat lite till och ifrån sedan jag putsade rutorna och hängde upp "trasorna" som min lilla pappa kallade gardinerna för.
 
 
Ja det är det här jag ser varje morgon när jag sitter här och skriver och så här ser gardinerna ut.
Å till middag får det bli spagetti och köttfärssås.
Nu skall jag fixa mig en  ny mugg med gott te och sedan blir det melodikryss. Svaren hoppas jag kunna presentera här på bloggen någon gång efter 11.00.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela