brittensvardag.blogg.se

Melodikryss 17 2016

Publicerad 2016-04-30 11:06:41 i Allmänt,

 
Tänk vad fort en vecka går. Nu är det redan lördag igen och det är dags för ett nytt melodikryss. Idag börjar vi på
 
V1 Melodititel ja, kan det vara samma som dansen, charleston?
L2+V10+V6 Här fick vi höra "Sånt är livet" med Anne-Lie Rydé som lanserades av  Anita Lindblom.
L3 Jag är inte hundra men det torde väl vara Liberia som efterfrågas. Känner inte igen MJ låten.
V9 En visa ur Krakel Spektakel av Lennart Hellsing
L12+L7 Flickan från Backafall på Ven hon hette Ellen hon.
V11 Roll over Beethoven en gammal rockdänga från 1956 av Chuck Berry.
 
Här fick vi som vanligt lite lokala nyheter.
 
L4 Så fick vi höra Frans i sitt bidrag If I were sorry som han skall sjunga i Stockholm den 14 maj.
V8+V7 Två små fåglar på en gren
V13 Violer från Flen här på Brasilianska
L5 Dansa i Neon brukar vi höra med Lena Philipson
L1 Coldplay fick avsluta dagens kryss med Adventure of a lifetime
 
Så där då var det inskickat o klart. Vi ses nästa vecka igen.
 
 
 
 
 
 

Vad skall vi göra i morgon?

Publicerad 2016-04-30 08:02:00 i Allmänt, Katterna,

 
Jag har ju talat mycket om att man inte kan förändra det som skett och att det därför är dumt att gå och grubbla på gamla oförrätter och sådant. Men likadant gör vi med framtiden. Visst, vissa saker kan behöva planeras och vissa saker vet man att man har, kanske varje dag såsom arbete och skola till exempel. Det kommer man inte ifrån men man måste lämna lite utrymme för spontanitet också. Därför tror inte jag på detta med att ha en stor kalender, en agenda. Funktionen "kalender" som finns i mobilen duger gott. För att föra in saker som en läkar- eller tandläkartid eller kanske en tid hos frissan men jag tror inte på att föra in träningstider och annat. För har du haft en dag när du stiger upp klockan sex för att åka till jobb eller skola, jobbar hela dagen, går vägen om affären på väg hem, kanske städar av lite. Den dagen anser inte jag att man är i behov av träning. Den dagen behöver man kanske ta en promenad i området, flanera lite grann sådär, se sig omkring och se, verkligen se vilken årstid det är. Till gymmet kan man gå på lördag eller söndag och observera att jag sa eller inte och. Det kan man göra om man har oturen att inte ha föräldrar, syskon eller barn att umgås med. För har du tänkt på att detta evinnerliga planerande faktiskt är ett sätt att förverka ditt liv medan du lever det. Du jobbar stenhårt framåt för att komma till livets slut. När du sedan kommer dit, till vägs ände, tycker du då det är ok att summera in jobb och träning på din livsbarometer? Jag vill i alla fall veta att jag tog tillvara tiden med barn, föräldrar, far- och morföräldrar fast jag naturligtvis även har arbete där. Att jag tog mig tid att bara vara, att jag sett vad livet faktiskt består av. Vad som gör att vi lever och förhoppningsvis mår bra. Det där som pågår alldeles utanför hemmets fyra väggar och som du inte kan påverka. Jag lever i mångt och mycket för dagen utan att hela tiden se framåt. Jag såg en diskussion på faceboock i går kväll. Någon undrade hur hon skulle hinna med allt hon ville nu när hon var så gammal redan. Nyss fyllda 57. GAMMAL BLIR MAN FÖRST DEN DAGEN MAN INTE TYCKER DET ÄR ROLIGT ATT LEVA, DEN DAGEN MAN INTE SER NÅGON MENING MED ATT LEVA. Fram till dess är du i den ålder som du känner dig i sinnet.
 
Innan jag slutar skall jag bara säga Grattis ers majestät på 70 årsdagen. Det är ju Valborgsmässoafton idag gubevars. 1958 den här dagen gifte sig mina föräldrar och 53 lyckliga år fick de tillsammans innan pappa gick vidare till andra sidan.
 
Hejsan!
 
Det är bara jag, Sessan. Egentligen har jag inget att säga men det var så länge sedan jag fick chansen att nu när den uppenbarade sig så var jag bara tvungen. Idag blev det min favoritmat till frukost, kanin med grönsaker. Jättegott! Jag skall väl inte klaga kanske för vi får nog bra mat jämt men man kan ju inte gilla allt, eller hur? Vet ni vad jag tycker är allra godast? Jo, stekt fisk och just den kanin vi fick till frukost. Fast matte säger att jag äter för lite, att jag är för liten men jag är väl en liten katt helt enkelt. Att brorsan, Tusse, väger nästan dubbelt så mycket som jag är väl inget att bry sig om, han är ju kille. Missan är sådär mittemellan, hon väger cirka ... nej det kanske jag inte skall tala om. Hon kanske blir grinig då.
Men jag tycker att det är kallt. Jag vill att människorna skall tända i kaminen för det var så mysigt att ligga där på en varm och mjuk filt. Nu kan man bara hoppas på att den där stora varma lampan utanför skall lysa för då kan man ligga och värma sig i skenet från den.
Vet ni att Tusse har börjat hoppa upp på bord och bänkar nu. Matte har sagt länge att vi inte fattat att vi kan men nu har Tusse fattat i alla fall. Så nu hör man allt som oftast Nej Tusse, Ner Tusse, Jajja Tusse. Matte är så rädd att han skall hoppa upp på spisen när den är på och bränna tassarna. I går när matte bakade så promenerade Tusse rätt över spisen. Matte sade att det var jättevarmt ovanpå men hon nästan inte trodde att han hade någon känsel i tassarna men de är ju jättekänsliga det förstår väl alla. Men som sagt, när han hoppar upp på bänkarna i köket då är inte matte glad för allt som oftast ligger det ju mat i någon form däruppe och matte säger att hon inte vill ha päls i maten. Men släng ut honom då för då får jag ha mina hårdisar ifred också. Och inte bara hårdisarna utan min pappersrosett och min rosa plingelingboll som matte köpt bara till mig, så det så!
Fast tänk om han inte hittar hem igen, min Tusse, min idol, min storebror. Nej, det är nog bäst att han får vara inne i alla fall.
 
Prrr Krrr, var rädda om er.
 

Vad är det för färg?

Publicerad 2016-04-29 07:25:49 i Allmänt,

 
Ja här sitter jag som vanligt i arla morgonstunden för mig själv. Kissekatterna har fått lite mat och kel och själv har jag ätit upp mina flingor och precis gjort mig morgonens andra mugg te. Jag sitter här och tittar ut och konstaterar att meteorologen hade rätt, det är lite småregnigt idag. Och de är då, just då jag kommer på att himlen inte är det där vanliga grå utan har en lätt anstrykning av rosa. Den som känner mig vet att jag broderar ibland och himlen har just nu den där odefinierbara färgen rosagrå som brukar stå vid färg 3713 eller 3746. Men visst är det så att våren alltid har en hel massa nyanser av färger som inte är distinkt röda, blå, gröna eller gula. Hör ni till dem som tittar noga så har ni sett att björken har börjat slå ut. De där första små bladen är inte sådär vackert gröna utan har en färg som mest ser ut som bäbisbajs. Lite brungröngul sådär. Många är de runt omkring mej som vurmar för vårens första späda grönska och visst är det mesta vackert ljusgrönt men inte björken. Den hyfsar inte till sig färgmässigt förrän man kan se riktiga blad, när de blivit 2x2 cm eller sådär.
 
Nu vet jag att i alla fall två som läser detta suckar och säger att jag är hopplös. Att gult inte kan vara blått och att blått inte kan vara rött men det kan det ju! Visst är det så att de flesta röda nyanser slår mot gult eller blått. Hur skulle vi annars få fram färger som lila och orange? Men när man diskuterar färg, det är då det är så bra att ha en färgkarta. En riktigt stor och bra färgkarta som man riktigt kan grotta ner sig i för att hitta just den där brunlila färgen man har tänkt sig på fondväggen i sovrummet. För livet är ju inte bara sådär enkelt som att man blandar färger man kan ju tillsätta svart och vitt också och det är då det brukar hända grejor för riktigt vitt och riktigt svart är två färger som är jättesvåra att få fram. Det vet den som försökt få en svart kavaj till förut köpta byxor eller kjol. Det är då man ser att den ena eller andra delen faktiskt inte är svart utan lite röd eller grön. Sådant ser i alla fall jag fast jag har förstått att inte alla gör det.
 
Hur som helst nu drar sig regnet tillbaka och jag kan skymta lite blått mellan alla de grå molnen. Men det är inte så mycket sammanhängande blått så att de räcker till sju par sjömansbyxor. Det var receptet för vackert väder, så sade i alla fall min mormor.
 
Så nu är det väl dags att sätta en bröddeg så man får lite bröd till helgen. Men vad för bröd jag skall baka det vet jag inte ännu men det lutar åt hålkakor eller något liknande. Det var ett tag sedan. Vad jag skall ha till middag vet jag faktiskt inte men jag får kanske lite inspiration av dottern som skall till högskolan i Borås idag. Skolan ger kanske ingen inspiration direkt men det gör nog den stora matmässan som går av stapel där under tre dagar nu med start idag.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela