brittensvardag.blogg.se

Visst kan livet vara alldeles.....underbart!

Publicerad 2016-04-12 09:00:00 i Allmänt, Baka, Katterna, Politik,

 Solen skiner, sjön ligger spegelblank och på taket trippar nu ett par sädesärlor. På gräsmattan utanför mitt köksfönster blommar gula krokus och borta i skrevan kan jag fortfarande se att det finns blåsippor kvar annars är det vitsippor och scilla som börjar ta över. Nere vid fågelmaten är det mest bofink, rödhake och trädkrypare nu. Talgoxen och de andra mesarna håller nog på med slutfinishen på sina reden nu om det inte redan ligger ett par ägg där. I domherrens bo tror jag att vi kan hitta små ungar redan och ekorrarna som bara för någon vecka sedan var här och uppvisade runda små magar har nog fått sina ungar nu för bara hannarna kommer och bunkrar frö och nötter.
 
På gräsmattan utför mitt köksfönster blommar gul krokus och borta i skrevan blommar fortfarande blåsipporna. Tyvärr är deras tid snart slut men ersätts då av vitsippor och scilla. Lite senare kommer också påsk- och pingstliljor och tulpaner. Det är en härlig tid vi går tillmötes.
 
Själv skall jag baka danskt rågbröd idag. Redan igår kväll satte jag korn och fröer på blötläggning. De blir alldeles perfekta att baka av nu. Och tänk i morgon, då kan man skära sig tunna skivor av brödet och lassa på en hel massa gott så att de ser ut som danska smörrebröd. Åh, så gott!
 
 
Ja snart är hänryckningens tid här och då kanske det kan vara dags att hyra in den här prästen. Ganska skaplig pipa tycker jag. Nu valde vi att inte gifta oss i kyrkan men hade man fått den här prästen så vet i sjutton förstås.
Till slut vill jag ge er en liten rolig "historia". Historia är kanske inte rätt formulering men vad gör man när orden fattas en? JO, man använder de man har.
 
Vad är politik?

  Son: Far, jag ska göra en uppsats i skolan. Kan jag fråga dig en sak?
  Far: Javisst, min son, vad vill du fråga?
  Son: Vad är politik?
  Far: Hm...m, vi kan ta vårt hem som exempel. Jag är löntagaren så vi kallar mig regeringen. Din mor är pengaförvaltare så vi kallar henne för riksdagen. Vi tar hand om dig och dina intressen så vi kallar dig för folket. Sedan kallar vi hushållerskan för arbetarklassen och din nyfödde bror för framtiden. Förstår du nu?
  Son: Inte riktigt, men jag ska fundera på det.
  Den natten vaknade sonen av att sin lillebror skrek, och gick för att se vad som var fel. Han upptäckte att brodern hade gjort ifrån sig ordentligt i blöjan, så han gick till sina föräldrars rum där han hittade sin mor i djup sömn. Sonen gick då till hushållerskans rum där han tittade genom nyckelhålet och fick se sin far i sängen med husan. Ingen utav personerna i sängen hörde sonens försiktiga knackningar, så sonen återvände till sitt rum och kröp till sängs.
  Följande morgon:
  Son: Far, jag tror att jag förstår vad politik är nu.
  Far: Det var bra, min son, förklara det för mig med dina egna ord.
  Son: Okej, medan regeringen drar över arbetarklassen, sover riksdagen sött. Folket ignoreras helt och framtiden är full av skit.
 
Tjena! Halloj!
 
Det var alldeles väldigt vad hon skriver matte. Först så skrev hon, sedan gjorde hon något och alltihop försvann. Då började hon på en ny sida och skrev minst lika mycket igen. Nu skall matte baka så då passar jag på och sätter mig här en stund.
Visst är det toppen när den där stora lampan lyser ute? Jag tycker i alla fall att det är jättebra för då får vi gå ut. Ja vi får nog gå ut när det regnar och är kallt också men det vill vi inte.
Snart blir det varmt och mysigt här i köket när matte bakar så då samlas vi här. I alla fall tills husse och lill-matte vaknar för då vill de sitta på stolarna men då kan vi gå in och lägga oss i deras sängar för då är det varmt och gott där med.
 
Igår sov vi nästan hela dagen vilket innebar att vi var väldigt pigga och leksugna framemot halv elva-elva sådär. Det uppskattades inte av matte som är kvällstrött. När vi ätit frukost var vi pigga igen och fortsatte leka med plingelingbollarna men se då knorrade de andra två. Konstigt att det alltid är de där på två ben som skall bestämma. Ibland borde det väl vara vi med fyra ben, eller hur? Matte säger att vi får bestämma när de, människorna, inte är hemma. Men de är ju hemma nästan jämt. Fast igår var de ute några timmar men då var vi trötta och sov mest. Vi har fixat till en ny sovplats ute i farstun förstår ni. Vi har rivit ner dynan som låg på pallen därute och där ligger man så bra och har full koll på dörren och vem som går ut och in.
 
Nu tror jag bestämt att frukost två är på gång så det är bäst att hålla sig framme så att man inte missar något. Ni får ha det så bra och vara rädda om er så hörs vi snart igen.
 
Tjingling på er grankottar!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela