brittensvardag.blogg.se

En fågel flög förbi

Publicerad 2016-08-31 07:25:00 i Allmänt,


 
Och den hade tänkt sig ta en genväg genom vårt hus. Tyvärr var det glasrutor ivägen  och pippin bröt nog både nacke och vinge. Kissekatterna var med mig ut på altanen när jag tog bort den men de nosade bara lite och vände sedan den döda fågeln ryggen.  Jag slängde ner den bland ormbunkarna och där blir den säkert mat till någon skata eller kringstrykande katt.
 
Sådär förgängligt är livet. Vi är på väg och ping, så är livet slut. Därför mina vänner skall vi göra det vi vill ibland, ja faktiskt så ofta vi kan och kom ihåg att säga "jag älskar dig" till dem du håller kär. Det kan sägas på så många olika sätt har du tänkt på det? -Kör försiktigt-, -Var rädd om dig- ...... Allt, är ett föklätt jag älskar dig.
 
Idag blir inte inlägget så långt heller för jag skall iväg idag också. Fast idag skall jag inte ända in till Göteborg. Nej jag stannar i Mölnlycke där jag skall träffa tjejerna, mina vänner som jag dryftar stort och smått med. Men först blir det ett besök i "tutte-bussen" för en avgiftsfri mammografi. Tack Vänsterpartiet för det! Har jag riktig tur hinner jag in och krama om mamma också, annars får det bli en annan dag, och kanske hinner jag in på apoteket också så jag kan hämta ut min migränmedicin. Den behövs tack och lov inte så ofta längre men det är tryggt att ha den hemma i alla fall.
 
Idag var det lite varmare igen så sjön behövde inte kylas av och av dimman finns inte ett spår. Idag räcker det nog med en tunn jacka eller tröja när man går ut så kan man skala av sig den lite längre fram på dagen. Det gäller ju att vara rädd om sig så att man har sig länge. Men som Leif från Rimbo sade för länge sedan. "Du är så jävlig så du kommer att gå kvar här på jorden i minst 400 år och ta upp konkurrensen med Fantomen om att leva länge."
 
                                      
 
 
 

Det kyler av

Publicerad 2016-08-30 07:13:57 i Allmänt,

 
Det är tidigt, klockan är inte mer än strax efter sex. Kissemissarna har fått frukost och kryper tillbaka på sina sovplatser för att vila frukost. Dottern kommer upp ur sängens varma mysighet och placerar en djup tallrik och en gaffel på bordet varefter hon säger att hon går in och mojjar sig en stund. Från sjön stiger en tät dimma, ett tecken på att den kyls av. Jag hajar till, björken har blivit alldeles gul över bara en natt. Jaså, nej, jaha! Det var solen med sitt gyllene sken som lurade mina ögon. Phu, det var väl tur för tiden går så otroligt fort ändå och tids nog kan vi konstatera att jo, det har nog blivit höst i alla fall men i natt gick termometern inte under tio grader så än är det sommar.
 
Idag kommer Antikrundan till Göteborg. Jag hade önskat gå dit med ett och annat men dels har jag nog inget som är tillräckligt gammalt och sedan har jag lite andra saker att göra i stan så det blir inget med det. Men kul hade det varit. Men först skall dottern köras till tåget i Rävlanda för idag är det hennes första dag på sista läsåret på högskolan i Borås. I alla fall för den här kusen. Hon påstår att hon skall jobba ett år och sedan läsa igen men vi får se hur det blir med den saken. Det hinner hända mycket på ett år och nu gäller det ju två år så då är det inte mycket som blir som man tänkt.
 
Jag måste iväg nu så tyvärr blir det inte mer idag. Men ni får ha det så bra i alla fall.
 
 

Jag tänkte jag skulle ta en paus

Publicerad 2016-08-29 09:00:13 i Allmänt,

 
Nu har jag skrivit varje dag, förutom vid ett tillfälle, sedan den 15 november 2014. Å jag tänkte att nu kanske ni börjar tröttna men jag är ledsen, jag kan inte låta bli.
 
Ett tag funderade jag på om jag skulle gnälla lite över dålig nattsömn men så insåg jag att natten var förbi så då var det ingen idé att gnälla över den för den blev ju som den blev. Men nu, nu är himlen mjukt pärlgrå, allt är alldeles stilla och ifrån trädens grenar, blad och barr glittrar små rester av nattens regn. Det är ganska varmt, vi har i alla fall cirka arton grader fast klockan bara är lite drygt åtta och det är fem grader varmare än vad det var klockan tio i går kväll.
 
En hel del regn har vi fått också men jag är inte ledsen för det, det behövs. Nu när skördarna är bärgade så måste jorden mättas med vatten men att gödsla det väntar i alla fall jag med ett litet tag. För ni vet väl att växterna är som vi, de vill inte somna hungriga och törstiga.
 
Har ni inte tänkt på att det kanske regnar så mycket för att regnet är ledset. Kan ni tänka er något som är mer kollektivt mobbat. Vi gnäller på för mycket regn och för lite. Det kommer för stora droppar som slår sönder våra blommor eller för små droppar så vi ändå måste gå ut och slåss med knott och mygg för att vattna. Det skulle inte vara konstigt om regnet tog till lipen då och då. Nästan alla gnäller så fort det regnar men nästan ingen säger något uppskattande när vi äntligen får regn efter en riktigt het period. Jag vet inte när min positiva syn på regnet började egentligen men jag har nog alltid tyckt att det var ok. Jag tror att visan om droppen Dripp och droppen Drapp har hjälpt mig på vägen. För dig som inte minns så var det Alice och Titti Sjöblom som sjöng.
 
- Hela semestern regnade bort, finns det höstar när somliga suckar. Totalförstörd, blev den! "Risk för regn" siar vädergubbarna och -tanterna. Inte en endaste en suckar någonsin beklagande och säger som så att, tyvärr, det blir sol i morgon.
 
Nederbörd uppfattas som en olycka vare sig det handlar om en liten nyckfull aprilskur eller ett envetet dagsregn, vare sig det öser ner eller bara drömskt duggar. Oväder säger vi. Det är oförskämt att kalla regnet oväder tycker jag. Det blir ju så bra när vi fått det.
 
Låt oss sluta vara stygga mot regnet. Evigt solsken bleve allt väldigt jobbigt också. Jag är glad åt det pärlgrå. Ett mjukt sommarregn är mig kärt och har man tur får man strax se regnbågen. Himmelsbron.
 
                       
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela