brittensvardag.blogg.se

Melodikryss 52 2016

Publicerad 2016-12-31 10:55:12 i Allmänt,

 
Så var det då dags för årets sista melodikryss. Det är väl inte mycket mer att orda om utan vi sparkar väl igång. Vi börjar på
 
L3 Den här gossen gick väl inte att ta fel på? Nordman eller Håkan Hemlin som han heter.
V11 Åsa Waldau var det vi hörde.
L2 Då tar vi tagelskjortan på eller vi skriver väl munkkåpor.
L8+V1+L14 Wake up Little Susie med Paul Simon och Art Garfunkel
L1 Musik ur Jesus Christ Superstar men här på finska.
V9 Visst vill han bli och vara Rik. Musik ur Spelman på taket var det i alla fall. Tänk att ha hela fickan full av guld.
 
Som vanligt fick vi lokala nyheter och väder på halvslaget men sedan fortsatte vi på
 
V6 Punkrock kallas det men jag skulle hellre kalla det stökmusik fast just den här är ok om än störig bakgrund. Ebba Grön var det i alla fall
L7 Opera, Eldiga toner ur Carmen fick vi höra i alla fall. Toreador! iOlé!
V4+V10 Sven-Bertil Taube sjöng Miriam Bryants låt Serendipity.
L5 Jag är ute jag när gumman min är inne ♪♪♪♫♪
V12+V16+V13 Musik ur Top Hat och sjöng gjorde Ella Fitzgerald
V15 Rara, söta, Anna i Lennart Palms version av Ronny och Ragges melodi.
 
Jag fick just en lång dialog mig till livs av dottern. Ett gott skratt kanske inte förlänger livet men väl munnen och det är ju inte heller fel. FÅRRRRRD skall man ha och det har vi ju en i alla fall.. Ha ha!
 
Gott Nytt År på er!
 
 

Nu är detta året nästan slut.

Publicerad 2016-12-31 09:08:41 i Allmänt,

 
Men än är det några blåsiga timmar kvar. Termometern hos mig visar på +8,4 grader så det är synd att det inte är vindstilla och sol för då hade man kunnat gå ut på altanen och sätta sig med dagens första mugg te. Men, men, den tiden kommer tids nog. Under tiden får vi göra det bästa vi kan av det vi har. Jag, till exempel, vilket jag sagt många gånger förr, har en underbar och fantastisk familj. Den är inte stor men guld värd.
 
Ta min älskade lilla mamma till exempel, pigg och still going strong. Idag är vi nerbjudna på kaffe och räkmacka till lunch. Vi skall också skrapa de lotter hon bytt in av det vi vann av jullotterna. Ja, ni minns väl att jag berättade om att jag köpt några lotter till var och en i julklapp. Det hade också mamma gjort. Så nu sitter jag här och hoppas på en riktig högvinst. En miljon hade varit bra och gärna mer men det viktigaste är ändå att vi träffas.
 
När jag ändå är igång och talar om personers förträfflighet så skall jag berätta om min fantastiske make. Han som varje vardag går upp vid halv sju för att köra mig till jobbet. Inte nog med det, igår åkte jag ifrån mina terminalglasögon. Jag messade och en dryg halvtimma senare var han där med mina glasögon. Vad ger ni mig för det? Han är fantastisk på sitt sätt.
 
Till sist min fantastiska dotter som visat oanade talanger i köket de två senaste veckorna. Varje dag har maten stått färdig eller i alla fall, nästan färdig, när jag kommit hem. Smakat riktigt bra har det också gjort och godast var nog tisdagens korvgryta. Den skulle jag nog kunna äta varje vecka. Den som känner mig ordentligt förstår hur fantastiskt detta är eftersom jag brukar säga att jag inte gillar korv.
 
Men idag får väl jag försöka anstränga mig lite, men det skall vara lite, men något gott skall jag i alla fall försöka knåpa ihop till kvällen. Det är ju ändå nyårsafton. Roger och Malin har ju också klarat av veckornas inköp med glans så det finns att göra av vill jag lova. Ännu en skinka skall jag också försöka få grillerat innan tolvslaget nåtts.
 
Nu återstår bara att önska er ett riktigt
 
        
 
 
 

Årets sista fredag

Publicerad 2016-12-30 06:13:00 i Allmänt,

 
Tänk så fort det gått. Det här året har liksom bara swishat  förbi. Mycket bröd har jag bakat, en hel del raggsockor och virkade dukar har det också blivit men i övrig har det hållit sig lugn. Det har varit ett bra år, ett år helt utan dödsfall och svåra sjukdomar i familjen och det är det allra viktigaste. Mer begär jag inte av ett bra år. Men ute i stora vida världen har det hänt desto mer.
 
Det här året har varit ett skottår. Det tror jag i och för sig inte har varit av någon betydelse men det startade på en fredag i alla fall.
 
IS har tagit på sig skulden för många bombdåd och sprängningar. Hundratals för att inte säga tusentals har dödats. Det är naturligtvis en katastrof för deras anhöriga men för mig blir dessa människor konstigt opersonifierande i den stora mängden.
Mord, bränder, jordbävningar och översvämningar har också skördat många liv liksom sjukdomar och stora epidemier och pandemier. Har det då bara varit eländes elände under detta år?
 
Tyvärr är det ju så att stora blir de nyheter som för död och elände med sig. Positiva nyheter rör oftast ett mindre antal människor. Som till exempel att Sverige fått två nya prinsar under året. Många säger att de "skiter" i vilket men för många är detta en stor och positiv nyhet. Synd är bara att varje barns födelse inte röner samma uppmärksamhet. Visst hade det varit trevligt om man sagt ungefär så här; " Samtliga 65 människor tros ha överlevt när ett Egyptiskt flygplan störtade i Medelhavet på sin väg från Paris mot Kairo. I Västra Götaland rapporterades idag om att maj månad slog nytt rekord i antalet födda barn i länet, 2614 stycken i västra Götaland.. (Påhittad siffra). Sverige tog i natt guld i fotbolls-VM. Målgörare var NN, NN och NN, Vädret ser ut att fortsätta med sol och uppehåll på dagarna och livgivande regn på nätterna.
 
Drömma och önska kan man väl alltid, det kostar inget.
 
Jag hoppas för egen del att min arbetsgivare bestämmer sig för att jag behövs så att jag slipper återgå till aktivitets-rapportering,  till rapporter till försäkringskassan. Att jag slipper den mentala fotbojan av att inte få känna mig fri, att alltid vara tillgänglig på telefon och mejl, att ha hotet av utstraffning på grund av ett missat samtal hängande över sig, att när jag är ledig eller har semester, kunna åka så långt bort att jag omöjligt kan infinna mig på AF inom 48 timmar. Det skulle vara härligt.
 
Man lever på hoppet sade loppan och imorgon är det åter dags att korka upp en flaska med något gott. Här blir det förmodligen Pommac. Men en flaska Asti skulle vara härligt för en gång skull. Vad man skall äta får jag fundera på. En paj av något slag kanske?
 
           
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela