brittensvardag.blogg.se

Onsdag

Publicerad 2016-01-20 08:55:00 i Allmänt, reseminnen,

 
En dag mitt i veckan. 
 
Vi har väl hämtat oss från den värsta snöchocken nu men roligt är det inte. Men lite av ordningen är tillbaka i alla fall för minus åtta och en halv grad var det när jag steg upp idag.
Men jag hade hellre varit 220 mil härifrån, på Mallorca. Där blommar mandelträden som bäst, de första jordgubbarna är klara och i Inca har man börjat skönja den ljusblå färgen på de första knopparna av den persiska lönnen som växer där men bara där.
 
                                                                                                                                            
 
Bilderna är tagna på Mallorca igår av en vän och jag fick lov att låna dem hit så att ni skulle få se. Mallorca har upplevt en mycket mild vinter. Den mildaste på många år faktiskt. Normalt sett brukar man faktiskt få en eller ett par centimeter snö som brukar ligga i alla fall ett par timmar, kanske till och med en dag eller två men så inte i år. Man har kunnat sitta ute och njuta sitt kaffe eller sin mat hela vintern. Dagstemperaturen har varierat någonstans mellan 16 och 22 grader. Därav den tidiga skörden och blomningen. Det är tur att man inte längre är beroende av ismännen som jag berättade om för ett år sedan ungefär.
 
              
 
Så här såg det ut på caféet uppe vid marknadsplatsen i Alcudia igår förmiddag. Det är min väns stol som står tom längst bort. Visst ser det härligt ut. Tisdag och söndag är det för övrigt marknadsdagar i Alcudia därav den stora folkmängden. Då kan ni också tänka er hur det ser ut fram i april och fram till oktober då miljontals turister invaderar ön. Just det, då finns det knappt några gångar mellan borden. Det är FULLT!
 
Men tyvärr så är vi inte där utan här så då är det kanske på sin plats att visa hur vi har det här också. Nu har vi i alla fall skottat.
 
                  
 
En viss skillnad är det. Håll med om det.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela