brittensvardag.blogg.se

Kreativitet

Publicerad 2016-07-30 09:09:29 i Allmänt,

 
Ibland tycker jag världen tycks stå still men så ser jag mig omkring och ser hur kreativiteten flödar. Den yttrar sig i lite trädgårdspimp som hos Tony Johansson i Egypten eller hos Marita och Göran Andersson på Hisingen, eller så virkar man, tänk att denna 80-talssyssla är på så stor frammarsch, dukar som hos Inga-Britt i Veddige eller Jennie i Tumba. Fantastiska smycken i gediget pärlarbeten skapar Iréne och hennes vänner borta i Borås. Små broderier (ibland stora för att inte säga gigantiska) gör till exempel Rita i Partille och Anita i Trondheim. Decuopage skapar Heléne i Kalmar och Inger i Lidköping. Fantastiska kort och söta små flaskor skapar Lillemor och hennes vänner i trakterna runt Uppsala. Ja, såhär skulle jag kunna hålla på länge, riktigt länge. Men till sist och syvendes kan vi väl bara konstatera att det nordiska folket är väldigt händigt och har stor fantasi. För vi skall inte tala om alla dem som skapar fantastiska maträtter varenda dag till sig och sina familjer, det saftas, syltas och bakas i snart sagt vartenda hem. Tänk om allt detta arbete och all den kraft skulle kunna värdesättas då hade rikedomen varit rejält omfördelad i det här landet.
 
Men konstigt nog är det dessa människor, de kreativa och fantasifulla som är lyckligast. De strävar inte hela tiden framåt utan lever i stunden långa perioder åt gången. Vad har du för intresse? Vad gör du för att slappna av och rensa skallen?  Kanske löser du korsord eller läser. Det är också ett sätt att slappna av fast man samtidigt håller hjärnan igång och det skadar inte. Vad som skadar är att hela tiden försöka ta in hela det nyhetsflöde som finns runt omkring oss. Att aktivera oss på de mest konstgjorda vägar i dammiga lokaler som stinker av svett och bakterier i stället för att ta på sig stövlar och luffa runt i skogen en timma eller två. Går man inte bara på stigarna så lovar jag att man kan motionera varenda muskel i kroppen och samtidigt vädra ut lungorna. Och det bästa av allt, det kostar inte en krona och inte behöver du lägga pengar på glassiga trikåvaror i syntetiska material heller.
 
Så plocka fram din kreativa ådra och gör något nytt idag. Något du kanske aldrig gjort förr eller kanske var det länge sedan du gjorde det sist. Det spelar ingen roll vilket bara du känner dig bekväm med det och finner nöje i det. Tänk om du skulle ta och baka ett bröd eller en kaka till eftermiddagskaffet eller gå ut i skogen och plocka lite blåbär, det finns kvar och kanske lite hallon eller björnbär och gör en god paj till dessert. Tänk vad mycket uppskattning du skulle få. Uppskattning som vi alla behöver för att inte vissna likt en blomma utan vatten.
 
                           
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela