brittensvardag.blogg.se

Dag 10

Publicerad 2017-08-25 07:32:00 i Allmänt,

 
Vilken smakstart!
 
Har nog vaknat till ett par gånger under natten av att regnet slagit hårt på rutan men genast somnat om igen och då gör det ju inget. Fortfarande kommer det skurar som är värda namnet och jag njuter. Tänk att ha sådant tur att det regnar när jag är inomhus och så är det uppehåll när jag är ute. Jodå, så är det.
 
Igår eftermiddag till exempel, då fick jag för mig att gå ut för att plocka av de plommon som var färdiga innan skatan började hacka i dem. Nu hade han så klart hackat lite redan men några hade han i alla fall låtit bli. Nu var det i alla fall så att det kom ett par stänk när jag gick ut men jag hade inte mer än kommit förbi farstun förrän det höll upp. Vi plockade av de plommon vi nådde och fortsatte sedan till det lilla äppleträdet som står några meter därifrån. Där hade skatan varit och ätit sig mätt. Det var flera äpplen den busen hade varit och hackat i. Varför gör de så tro? De kan väl äta upp ett äpple i taget. Men det är goda Aroma så det förvånar mig inte att han gillar dem.
 
                    
 
Det här är vad jag fick med mig in. Jag hade inte mer än fått frukten i skålarna innan regnet stod som spön i backen. Ännu är det en bra bit tills grundvattnet är på normal nivå men nu är nog den mest akuta vattenbristen borta för den här gången tror jag. I alla fall så är det inte mycket kvar av den torrlagda viken i vår sjö. Den viken jag håller koll på för att få en uppfattning om vattenmängden i vår brunn.
 
Nu tycker ni säkert att jag är tjatig om mitt evinnerliga prat om vatten och regn men det är viktigt. Bara se på dig själv, du består av 65-68 % vatten, så det måste vara viktigt.
 
Idag vet jag inte riktigt vad vi skall hitta på. Vi har pratat om att åka till en champinjonodling i närheten. Men vi får se vad älsklingarna säger när de vaknar för än så sover de och kommer att göra några timmar till om jag känner dem rätt.
 
Men hör ni, nu ljusnar det. Ni skall se att det här blir en finfin dag också. För visst är det så att alla dagar vi vaknar och inte mår sämre än igår är bra dagar. Har man nu sådan tur som jag har, att jag inte mår dåligt alls då förstår ni vilka bra dagar jag har.
 
Kanske skall jag offra ett par av de goda äpplena och göra lite kräm till dessert. Njae, jag tror jag går ner till lillastugan och hämtar ett par av de äpplen som växer därnere istället för de är inte riktigt lika goda att äta som de är, så som Aroma-äpplena är.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela