brittensvardag.blogg.se

Dag 9

Publicerad 2017-08-24 10:18:25 i Allmänt,

 
Jösses vad fort tiden går hör ni. Jag är inne på nionde semesterdagen och jag har njutit av varenda sekund skall jag tala om.
 
Men tro mig eller ej, den här morgonen tar nog priset. Vaknade som vanligt tidigt som sjutton och idag till och med lite extra tidigt. Termometern stod bara på plus sju komma en grader och på sjön låg ett lock av dimma. Men det lustiga var att precis i topparna av skogen på andra sidan sjön låg ett nytt lock så det såg lite ut som en tåra med fluffig grädde mellan lager av sjögräsgrön sockerkaka.
 
Eftersom vi hade ärende ut tidigt så gick gubben och jag utom dörren redan vid kvart i sju och just då infann sig en känsla av Mallorca en morgon i slutet av oktober. En sådan där tidig morgon när det precis ljusnat och man tar en lång och skön promenad i sanden bort mot stan. Lite härligt frisk och sval, precis så att det är skönt att ha en liten tröja på sig. Vi körde en liten omväg för att komma ner till Landvetter centrum och där förstärktes känslan rejält. Vi var nog nästan först på plats vid affären. Det doftade av nybakat bröd och rengöringsmedel med citrondoft samt en doft av stekt ägg, korv och rökt bacon som från ett hotellkök. Inne i affären var nästan bara butikspersonal och säljare från de olika bagerierna samt en och annan arbetare och sömnig skolungdom som köpte en eller ett par frallor, en tub mjukost och en liter fil eller yoghurt. Men det var inte tillräckligt mycket folk för att förta doften av de fina färdiga smörgåsarna och smörgåstårtorna. När vi var färdiga i den butiken gick vi till bilen och satte in våran kasse och fortsatte sedan till butiken tvärs över torget. Det var därifrån citrondoften kommit och där var också en doft av nybryggt kaffe från balkongerna ovanför.
 
                       
 
Nu har klockan slagit tio. Vi har hunnit plocka upp och stuva in det vi handlat, vi har också hunnit fika. Färska frallor med alldeles ny och god rökt skinka med lite nyskördad paprika, färskpressad juice, kaffe och te. Våra tre små pälsklingar är på utsidan och njuter av morgonen och solen. Skatorna är inte lika förtjusta över att se dem och kraxar för det vilda. Jag sitter här och skriver medan jag lånar ett öra till radions P4 Göteborg där man spelar skön morgonmusik och diskuterar det här med fortkörning.
 
Jag har en liten undran, är det fler än en viss granne vi har, som anser att vägskyltarna visar på en rekommenderad hastighet istället för, som vi fick lära oss, högsta tillåtna hastighet.
 
                      
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela