brittensvardag.blogg.se

Årets näst sista dag

Publicerad 2017-12-30 09:20:35 i Allmänt,

 
Kanske är det dags att summera det sistlidna året redan nu för vad kan väl hända som är så stort och omvälvande att allt annat kommer i skugga?
Säkert massor. Men allt händer inte mig tyvärr eller jag skall kanske säga tack och lov. Men förmodligen kommer båda sätten att se, väl till pass för livet består ju utav både vatten, öl och vin. I mitt liv symboliserar vinet det mindre bra medan vattnet är själva livet och ölen får symbolisera de korta stunder av det där lilla extra som man minns. Ibland tar öl och vin ut varandra så att livet bara varit vatten och det är inte fy skam det heller utan verkligen något att glädja sig åt.
Basen i mitt liv, det som är det livgivande vattnet, är min familj. De pytsar i både öl och vin i mitt vattenglas. Mest små droppar av öl men rätt som det är pytsas en skvätt vin i. Den där skvätten vin stod min gammelmoster Gunvor för igår. 94 år, tre månader och 16 dar gammal valde hon att lämna detta livet. Helt legalt i den åldern tycker jag men eftersom att sorgen inte bara är kärlekens pris utan också en mycket egoistisk känsla så känns det idag konstigt att veta att hon, den sista länken i vår stora släkt och familj nu är borta. Nu är det mamma och hennes kusiner som blivit äldste och i det fallet där även kusinen är borta sedan förut blir det kusinbarnet eller till och med kusinbarnbarnet som är familjens högste. Där har släktgrenarna växt ut och spridit sig så att de inte längre går att överblicka och hålla ordning på. Jag tappade i alla fall greppet ungefär vid kusinbarnet fast jag på en kvist har koll även på barnbarnet.
Det där med släktforskning är ganska kul men också oerhört svårt. För jösses vad lätt det är att villa bort sig när man kommer en bit bak.
Man skall också ha oerhört gott om tid för den bara flyger iväg när man håller på. Det är därför jag är sen med skriverierna idag. Jag hade fått ett tips på ännu en bror till makens farfar. En gren med många kvistar som spretar åt alla håll. Jag börjar fundera på om inte han, sjöbefälhavaren på ångermansäven, om inte han var gift på två håll den gode Svensson. Han förekommer nämligen i två kyrkböcker med två olika kvinnor och två kullar barn. Eller är det så att första frun dog fast inga noteringar finns om det så han tog sig en ny fru. Men barnen är födda lite omlott i de två kullarna så jag undrar vad som hänt, det hade varit roligt att veta.
 
Nu skall jag fylla på min vackra blå mugg och ladda för veckans Melodikryss, årets sista.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela