brittensvardag.blogg.se

En vanlig lördag

Publicerad 2017-11-18 07:11:04 i Allmänt,

 
... men kanske ändå inte, nej. För idag skall jag jobba några timmar. Sisådär mellan 09.30 och 14.30. Vi går mot vinter och influensatider och därute i världen finns det gott om människor som passerat 65+, som har en cancerdiagnos, astma, kol, diabetes.... alla dessa går under riskgrupp och är då mer infektionskänsliga än alla vi andra. Sedan finns ju också den där gruppen som tror att de är oumbärliga på jobbet och som vill vaccinera sig för att slippa vara hemma en endaste timme från ett jobb de kanske mister om de är frånvarande. Vad vet jag? Jag tycker det verkar vara så att arbetslagarna är så uppluckrade redan att de riskerar att falla isär och blåsa bort om det börjar storma på arbetsmarknaden.
 
Men nu skall jag inte prata arbetsmarknadspolitik och vara tråkig. Nej, jag tänker hålla fast vid det där med att jobba en lördag. Jag gör det efter en riktigt bra vecka som startade med en tvådagarskurs nere i Göteborg på Burgårdens utbildningscentrum. Kursen hette "Från ord till handling" och riktade sig främst till alla oss som har kassatjänster inom Närhälsan. Föredragshållaren och kursledaren heter Christer Isehag. En Stokholmskille som hade koll på hur vi uppför oss i kassan och vad vi kan göra för att bli bättre. Nu är ju jag en naturbegåvning men även jag hade saker att lära. Ha, ha!!! Jag bara skojar. Ja inte om det där att jag hade saker att lära men om mina stora ord om att vara en naturbegåvning. Visst kan vi ha olika sätt och läggning, detta hjälper eller stjälper oss som mer eller mindre lämpliga att befinna oss i frontlinjen så att säga, men faktum är att vi har fått två öron och en mun och därför skall vi lyssna mer än vi talar.
 
Denne Isehag talade också mycket om det sätt vi hade mot varandra på en arbetsplats. Att vi skall vara artiga och ärliga mot varandra, att prata med och inte om samt att vi skall hjälpa varandra men också visa förståelse om arbetskamraten säger sig inte ha tid att hjälpa dig. Då skall du gå till chefen, då är det dennes problem att lösa situationen.
 
Nu skall jag avsluta min frukost och skriverierna här. Ägna mig en stund åt lite mer sockstickning och förhoppningsvis hinner jag också läsa ett par kapitel i min bok. Jag noterar att det förmodligen är rejält molnigt för det är fortfarande nattsvart utanför mitt fönster. Men om bara ett par veckor ter sig världen ljusare igen med alla adventsstakar och -stjärnor som lyser upp vår värld.
 
                        
 
Just såhär tycker jag att en adventsstjärna skall se ut men det finns tusentals varianter. Både större och mindre. I färger från svart till vitt och i många olika material.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela