brittensvardag.blogg.se

Melodikryss 39 2017

Publicerad 2017-09-30 10:56:00 i Allmänt,

 
Så var det lördag igen. Nu dags för ett nytt melodikryss. Nästan det enda som kan slita mig från strumpstickningen i dessa dagar. Har du som jag laddat kaffe- eller temuggen med nytt innehåll så kör vi väl igång. Vi börjar på
 
L10+L5 Melodititel är ju som bekant IN the MOOD. En Glenn Miller-melodi från 1940 eller så. Fast när jag var barn sjöng vi "Köp en pissepotta". Prova själv skall du se hur bra det passar i hela melodin.
V12+L9 Skön musik från MANDO  DIAO. Strövtåg i hembygden. Från början "bara" en dikt av Gustaf Fröding. En diktcykel i fyra delar från 1896. Detta är första delen.
L13 DINA ögon äro eldar av Erik Axel Karlfeldt fast här med musik och utan text. Annars hade det inte varit klurigt.
V7+L2 Här sjöng ALF ROBERTSON. Frid över hans minne.
V11 En sommarvisa fast med ny text. Från början handlade den om en jägare. I sommarens SOLIGA dagar, jag går genom skogar och hagar. Vi sjunga glatt hallå, hallå, hallå.
L1 Nu är det högtid. "The King", här med Kjell "BROLLE" Wallmark
 
En halvtimma går fort och nu är det redan dags för lokala nyheter och väder. Sedan fortsatte vi på
 
V8 Här sjöng Kajsa-Stina Åkerström om sig själv. Melodin var skriven av hennes far FRED Åkerström.
L7+V14+L12 En trippel! Hela melodititeln torde då vara ALL OF ME.
V4 Ja jösses! Inte visste jag att det var ett artistnamn det här men han kallar sig för BRUNO MARS i alla fall
L6 Vad ses det göra i visan? "Så skimrande var aldrig havet" och vi skriver SKIMRA
L3 Här sjöng såklart ERIK Segerstedt i EMD:s  Baby Goodbye. Naturligtvis medverkade Danny Sausedo och Mattias Andréasson också.
 
Tack för idag. Vi ses igen nästa lördag.
 
 
 

Det går inte att blunda längre

Publicerad 2017-09-30 07:05:00 i Allmänt,

 
Det där skulle man kunna säga om mycket men nu var det faktiskt något väldigt speciellt jag tänkte på. Jag tänkte på det som nästan är som att blunda fast man har ögonen vidöppna. Vad i herrans namn talar jag då om? Jo höstmörkret såklart! Något jag inte alls är förtjust i men som man måste acceptera och göra det bästa av. För det har fördelar också. Jodå, så är det. Du sover förmodligen bättre nu när inte måsar och andra fåglar väcker dig klockan halv fyra med sitt kvitter och skrän. Det här är en period som lämpar sig väl för återhämtning och rekreation. Man kan antingen göra som många av mina vänner, de som bor i städer och större samhällen, de går ut i skog och mark och plockar svamp. Vanliga, gula kantareller men framför allt trattkantareller som det visst är gott om i skogen. Eller så gör man som jag, som bor mitt i skogen. På morgonen så bakar jag gärna när jag är ledig och kvällarna ägnas åt strumpstickning. En och annan bok hinns också med.
 
Den här helgen får jag nog försöka hinna med att baka lite. Kanelbullar, tänkte jag. Det är ju septembers sista dag idag och i morgon får vi skriva oktober. På onsdag har man redan hunnit till den fjärde oktober och då är det kanelbullens dag. En temadag som Hembakningsrådet instiftat. Det är faktiskt 18 år som vi haft denna temadag nu för första gången var redan förra seklet, 1999. Många säger sig veta varför dagen instiftades. En kvällstidning hävdar att den kom till för att Hembakningsrådet firade 40 år 1999. Andra säger att det hör samman med Finlands dag som är "örfilens dag". Själv lär Kaeth Gardestedt som var chef för Hembakningsrådet ha sagt att dagen instiftades för att bli omtankens dag samtidigt som man inledde ett samarbete med mjöl- och margarinproducenter och Svenska sockeraktiebolaget för att försäljningen för deras varor skulle få ett uppsving. Samtliga hade märkt en tydlig trend på ett nedåtgående. Idag är det Dansukker som håller i trådarna och ser till att vi alla vet och får reda på att det just är 4 oktober vi bör klämma i oss extra många kanelbullar.
 
Så varför inte ägna dagen åt bullbak? Vi skall visst få en strålande vacker dag och gryningsljuset skvallrar om just det men det blåser en del. Nej jag tror nog att det blir till att baka idag. Men först skall jag sticka lite på min vän Ann-Sofis strumpor så att familjen får sova i lugn och ro.
 
                       
 
 

Jag säger som Pippi sade

Publicerad 2017-09-24 07:59:00 i Allmänt,

 
Vad sade hon då kanske du undrar. Om du inte vet vad jag menar så skall jag tala om det nu. Hon sade "Det här har jag aldrig gjort förut, så det kan jag nog". Väldigt bra sagt tycker jag. För det är inte förrän vi försökt vi kan veta om vi klarar det eller ej. Sällan blir det ett totalt misslyckande. Oftast kan vi men kanske inte lika bra som den som är van men övning ger färdighet som bekant.
 
För visst kan vi men det är inte alltid vi vill, orkar, har lust, tid eller råd. Allt är bra undanflykter utom just det där med att ha råd för en god ekonomi är inte alla väl förunnat. Att man har en dålig ekonomi är ofta självförvållat men det vill inte den drabbade se eller veta men så är det. Jag skall inte gå in på varför vissa har dålig ekonomi så därför släpper jag den biten här och nu. Istället koncentrerar jag mig på det här med vilja och möjlighet.
 
För visst är det så att de flesta av oss är uppbundna av olika måsten som inte ger oss full frihet. Vi har kanske barn, husdjur eller en partner som inte vill och då blir det inte av att du gör heller. Är det så, så är det nog inte meningen heller men drömma kan man väl få? Jag sitter just nu och drömmer om att "tänk om jag varit på Mallorca nu".
 
Det är nämligen den här helgen som "Los Gigantes" invaderar staden. När jag säger så, så menar jag så klart Alcudía. Dock inte turistorten utan den gamla staden innanför murarna. Titta gärna på de här klippen så förstår ni kanske lite bättre vad jag menar. Ändå gör inget av dem full rättvisa åt det hela. https://www.youtube.com/watch?v=OPR5KJSYN9U eller https://www.youtube.com/watch?v=HK4uYR4SGEI eller https://www.youtube.com/watch?v=-HQiozf9DFI 
 https://www.facebook.com/SunwingAlcudia/videos/1558320954228550/ Det här är en riktigt bra film på det jag menar som jag nu funnit i efterhand.
 
Nu vet ni i alla fall var jag vill vara. Å jag skulle nog ha kunnat också om det inte varit för jobbet, dottern, katterna.... Ja ni ser, även jag brottas med samma dilemma.
 
Men något har jag lärt mig och det är till exempel att sticka raggsockor så det tror jag att jag skall ägna en timma åt nu om en liten stund,
 
                         
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela