brittensvardag.blogg.se

Det blev bra

Publicerad 2017-09-17 07:57:47 i Allmänt,

 
Ja det brukar det ju bli till slut men det här blev faktiskt bra direkt. Vad jag talar om. Jo vår uppiffning av mellanrummet såklart.
 
Vi fick snyggt och prydligt ihop fåtöljerna och det blev bra mycket lättare och luftigare i det hörnet än vad det var förut. Dottern tyckte inte om att sitta där men kissekatterna verkar tycka att det är en fåtölj för lite. De är ju tre och vi har bara två fåtöljer. Gardinerna blev också bra när jag fick sytt färdigt och de kommit på plats. Med lite nya kuddar och sådär så var det nästan färdigt. Ja jag säger nästan för det finns mer att göra. Jag ville köpt fler kuddar, nya lampskärmar och en ny matta direkt men kärleken trodde att det skulle räcka och vara bra så. Men när vi var klara konstaterade han att det skulle nog varit snyggare att ha omtag till gardinlängderna, att mattan var för gul och att lampskärmarna som går i curry och terrakotta definitivt inte gjorde sig till det grå. Nu skulle jag kunna slagit mig för bröstet och säga "vad var det jag sa" men man får vara smart och låta gubben komma på samma sak själv. Då har man undvikit onödigt tjafs. Samtidigt så fyller han ju på med saker jag inte sagt men tänkt och då blir det frid och fröjd i det Hellmanska hemmet. Det där fixet skall vi åka ut titta efter idag.
 
Bäst som vi höll på med allt det där så säger gubben "Hörru, skulle vi inte behöva göra något åt vardagsrummet också?" Det är ju absolut inget jag har pratat om i flera år men nu skall det tydligen bli av. Kanske inte med en gång men inom en ganska snar framtid i alla fall. Vi måste ju hitta våra möbler först. Jag har inte helt klart för mig om vi skall byta ut den stora och klumpiga hörnsoffan mot två mindre soffor eller ett gäng fåtöljer eller kanske rent av, en mindre soffa och fåtöljer. Allt det där beror på vad vi hittar. Sedan är det ju faktiskt så att jag gillar den blå tonen vi har därinne nu så den skulle jag faktiskt vilja behålla men vad säger modet? Finns det möbler i mörkt blått nu eller är det bara grått och svart som gäller?
 
Sedan var det ju det här med middag. Minns ni att jag talade om kassler igår? Jag gjorde som så att jag kokade ris och lade i form. Sedan lade jag tunna skivor av kassler ovanpå och till slut slog jag lättvispad grädde med chilisås och svartpeppar i, över alltihop. Det blev kanske lite för starkt men det var fullt ätbart. En sallad hade nog varit bra till. Dels hade det kompletterat måltiden på ett bra sätt och sedan hade det nog tagit ner styrkan lite tror jag. Men glassen vi tog till dessert fixade det där med styrkan i alla fall.
 
Nu återstår bara att fundera på vad vi skall ha till middag idag. Jag är så sugen på köttfärssoppa eller gryta. Det är kanske inte så mycket till söndagsmiddag men det mättar och är gott i alla fall så så får det bli. Det har jag bestämt nu. Å jag skall ha mycket vitlök i, egen. MUMS! Å toppat med en klick rysk yoghurt. MUMSMUMS!
 
                   
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-09-17 10:59:26

Nu vill vi ju se en bild på katternas nya möbler&rum😉🤔Ha en skön söndag dag.Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela