brittensvardag.blogg.se

Söndag morgon

Publicerad 2018-08-26 08:12:22 i Allmänt,

 
Det tog tid att ta sig hit idag. Inte så att jag inte är hemma eller att jag sovit borta i natt så att det tog tid att ta sig hem, så är det inte. Jag har allt sovit i min sköna säng bland alla gosiga kuddar. Vaknade strax före sex gjorde jag också men klockan hann bli sju innan det var dags att logga in på datorn i alla fall. Jag har mycket i mitt liv som kan distrahera mig när jag skall göra saker jag "måste". Mina tre små pälsklingar och pågående stickprojekt bland annat.
 
Sedan var jag ju tvungen att äta lite frukost och fundera lite på vad vi skall ha till middag. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu för i kylskåpet finns så mycket olika saker. Färsk majs, paprikor och tomater, vitkål, blomkål och purjolök. Och vi skall inte tala om allt det söta, äpplen, plommon, persikor, nektariner, melon, mango, vindruvor och kiwi, Av allt detta gäller det att hitta på något som matchar till falukorv, fläskkött eller färs. Jag har kyckling i frysen också men alla i familjen uppskattar inte smaken av kyckling så det är knappast något alternativ.
 
                        Bildresultat för frukt och grönsaker
 
Nej, jag tror att jag håller mig till garn och stickor. Där får jag göra som jag vill. Ingen som inte tycker om, ingen som säger "var det allt vi hade att välja på?" Nu låter det som om jag har en väldigt besvärlig familj och så är det absolut inte men jag önskar ibland att det inte var min uppgift att hitta på vad vi skall äta. En sådan här dag med alla godsaker som finns, skulle man nästan behöva äta lagad frukost, lunch, middag och kvällsmål men så roligt skall vi inte ha.
 
                            Bildresultat för kryptovaluta
 
Jag konstaterade nyss att guldet är ganska billigt just nu så man kanske skulle ta och köpa sig ett par gram. Det är så mycket prat om valutor hit och dit. Det är dollarkurser, värdet på Euro och så har vi då de digitala valutorna där Bit-coin väl är störst och mest framgångsrik. Skall vi se på de sista årens utveckling så är det nog så att vi inte kommer att kunna värja oss från de digitala valutorna och skall man se till de senaste årens utveckling och framgång när det gäller kortköp och handel på internet så ligger nog de digitala valutorna bra till. Nu har ju polisen också kommit på hur de skall kunna kolla upp människors Bit-coin-innehav när det gäller olaglig verksamhet som penningtvätt och så och då finns det väl inga hinder kvar. Till och med storbankerna har ju börjat köpa på sig digital valuta så då blir det väll legalt att handla med slik valuta? Lyckliga tror jag de blir som köpte Bit-coin när den kostade 0,08 dollar stycket. Idag ligger värdet på 435,85 dollar.
 
                              Bildresultat för kryptovaluta
 
Allt det här är inte så värst långt ifrån min barnsliga vision jag hade som 8-10-åring när jag sade att det gällde att samla på sig snäckor för att de kunde bli värdefulla en dag. Dels kan man ju tänka sig att likställa dessa snäckor med digital valuta eller med tanke på miljöförstöringen så kanske snäckor och dylika djur så småningom dör ut från våra hav men då har nog människan också dött ut eller är i alla fall på god väg att göra det.
 
Pessimist? Nej inte alls, bara realist.
 
 

Melodikryss 34 2018

Publicerad 2018-08-25 10:53:35 i Allmänt,

 
Efter en genomgång och kort fanfar körde vi på direkt med
 
L4 Louis"Satchmo" ARMSTRONG sjöng om en underbar värld.
V8 Jaques TATI är filmskaparen som efterfrågas på den här adressen.
L6+V14 ERIC GADD tog sig ton. Inte min favorit precis men den här gången slapp vi falsettsången i alla fall.
V5 Ett för- och ett efternamn skall in här så vi skriver väl NINA SIMONE och njuter färdigt av musiken.
L3 Här handlar det om djur. Fyra finns det men vi skriver en TASS.
L2+V1+L1 Hennes förnamn som är NANCY, hennes efternamn som är SINATRA, och sist hans efternamn som såklart också är SINATRA (Frank).
 
Så var det dags för lokala nyheter och väder igen och jag passar på att betala en räkning. Men sedan fortsatte vi på
 
V7 Ett exempel på en riktig TRYCKARE fick vi här. Från filmen 1939. Nisse Landgren på trumpet
V9 Här hörde vi ANNA Bergendahl.
V12 I originaltiteln finner vi färgen RÖD, Jag tror det var " Red, red wine" UB40's gamla hit.
V13 Kajsa-Stinas pappa hette FRED Åkerström.
V10 Melodins titel är som bekant "COME together" Vi minns den med The Beatles såklart.
L11 Visst kände vi igen EMD. Erik, Mattias och Danny.
 
Tack för idag. Vi ses om en vecka igen.
 

Lördag igen

Publicerad 2018-08-25 07:54:17 i Allmänt,

 
Det är inte klokt vad en vecka går fort. Jag vet att jag har sagt det mer än en gång förut men det tål att upprepas. För ständigt måste man påminna sig om att fånga dagen, att ta vara på stunderna. Att leva här och nu och inte hela tiden sträva för att det skall bli sedan för då kommer aldrig tillbaka.
 
Men tänk så bra det hade varit att kunna flacka fram och tillbaka i tiden lite. Att få vara 16 år igen om så bara för den stunden då man gjorde sitt gymnasieval. Inte för att jag vet om jag skulle valt annorlunda och definitivt inte för att 16 år var den bästa tiden i livet, nej fy sjutton! Här och nu är perfekt. Inga kärleksbekymmer, ingen ovänskap med bästisen, inga regler och restriktioner och inget bekymmer för framtiden. Snarare då att man inte tog tillvara på då istället.
 
Men tänk att för en stund få krama om pappa, få umgås med kompisar och vänner som gått ur tiden, eller äta Alvars ostkaka igen. Eller få känna känslan av förväntan inför första utlandssemestern. Eller gå tillbaka en liten stund för att få njuta av att den lilla nyfödda för en stund somnat så öronen får vila. Ja det finns många stunder bakåt som varit bra och som man gärna skulle uppleva igen. Men det finns också dåliga stunder. Som 15 år och en gigantisk halsfluss, 23 år och våldsamt våld mot höger knä som fortfarande bråkar eller 49 år när samma sak hände med vänster knä. Eller som 12-åring då man fick en vajer över munnen vilket 35-40 år senare visade sig ha frakturerat tre av fyra framtänder med dyra tandläkarräkningar som följd. Inte nog med inflammationer och rotfyllningar för till sist gick tänderna helt enkelt av och fastnade i mat jag åt. Första tanden satte sig fast i ett äpple den andra ramlade definitivt ut när jag bet i en skiva knäckebröd och den tredje gick åt skogen när jag gnagde på en morot. Men det var tur ändå att detta med tänderna inte hände när man var ung för då hade man kanske inte haft råd att sätta in de fina kronorna jag har nu.
 
                Bildresultat för tandlös
 
Nej nu är perfekt. Familjen sover, kissekatterna är ute, jag har ätit frukost och sitter nu och mumsar på goda plommon och om några timmar skall jag bli klippt. Åh, så skönt det skall bli. Därtill skiner solen från en nästan molnfri himmel, vi har äntligen fått lite utav allt regn som behövs för att allt skall återgå till det normala.
 
Å tänk, jag har redan jobbat en vecka efter semestern, fem dagar, 40 timmar har jag gjort och en lön har jag fått. Jag har det väldigt bra egentligen. Var sak har sin tid och det gäller att fokusera på den och inte hela tiden sträva framåt.
 
Så njut av varje stund, spara de goda i minnet och släpp de dåliga för du kan inte förändra dem. Bara göra lite annorlunda nästa gång om du har tur och får chansen igen.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela