brittensvardag.blogg.se

Idag är det fest

Publicerad 2018-07-29 08:10:38 i Allmänt,

 
I alla fall för kissekatterna som fick lov att gå ut en stund idag. Vi har nämligen hållit dem inne några dagar nu med anledning av den höga dagstemperaturen. Men idag var det bara 19 grader när klockan var sju och himlen hänger ljuvligt sidengrå över våra huvuden. Kanske, kanske kan vi få lite mera regn.
 
Igår fick vi hela 17 millimeter regn och jag tror aldrig att ett regn känts så befriande, underbart och ljuvligt. Fast efteråt byttes den torra värmen till ett våtvarmt omslag och lite så är det nu också men vad gör det om det finns chans till lite mera regn? Inte ett dugg!
 
                                
 
Men skall man tro SMHI så blir det inte mer regn idag. Vi lär få vänta till onsdag säger de, men så har de sagt förut också och inte kom det något regn då. Men 17 mm regn betyder 34 000 liter vatten på vår lilla tomt. Det innebär att om inget annat tar av det vattnet (vilket det såklart gör) så har våra stora björkar vatten i 170 dagar. Men såklart vill även de små björkarna, liksom tallar, granar, buxbom, hosta, tuja, gräs och allt annat ha lite och vi skall inte tala om det som dunstar bort i värmen.
 
Idag är det söndag vilket betyder att min första semestervecka är till ända. Veckan har gått och den har gått rysligt fort. Jag/vi har inte gjort så hemskt mycket. Jag har läst ut en tegelstensroman på härliga 648 sidor i pocketformat, virkat färdigt alla nittioelva delarna till grisen och börjat sy ihop hela härligheten men nu måste jag skaffa sådant där fiberfill, vadd, som finns i kuddar och så och fylla nasse med och sedan skall fyra batteriledvärmeljus införskaffas. Efter det återstår bara att brodera dit lite näsborrar och en mun på svinet och sen är han klar. Men det lär ta hela veckan i anspråk för det där med att sy ihop och fixa är det tråkigaste som finns. Men min morot är ett superläckert garn i medelhavsblått, turkos, marin, lite lila och lite grått som skall bli till ett par raggsockor åt en vän.
 
                                       Adlibris Socki Garn Ullmix 100g Caribbean Blue B022
 
Och sticka raggsockor är något bland det roligaste som finns.
 
 

Kommentarer

Postat av: Gun

Publicerad 2018-07-29 10:16:01

Go Söndag.Ska bli spännande att få se grisen.Härlig blå färg,ha en fortsatt go semester.Här kom inte en droppe regn.Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela