brittensvardag.blogg.se

Jag älskar tekniken

Publicerad 2018-03-17 09:48:58 i Allmänt,

 
Särskilt när den fungerar som den skall eller åtminstone något sånär i närheten av vad man kan förvänta sig. Men när datorn tar ett par timmar på sig att få igång allt då funderar jag starkt på att placera den i elektronik-himlen. Men innan jag gör det så måste jag kopiera över allt den lagrat till externa minnen.
 
Man sparar och sparar men frågan är, kommer man någonsin att använde det eller kommer man faktiskt att titta på alla bilder man lagrat? Nu har jag inte bara sparat en massa bilder utan det finns också en hel del dokument av olika sorter. Hur många kopior av samma sak finns inte lagrat på olika USB-minnen? Jag tror jag skulle kunna ägna en hel vecka åt att sortera allt jag lagrat, å när jag tänker efter så räcker det inte med en vecka heller.
 
När man sedan börjat sortera och lagra så uppstår nästa fråga, vad skall man lagra på? En del säger tvärsäkert USB andra säger lika tvärsäkert CD-Rom. Det är kanske bäst att jag lagrar på båda. Men då är liksom hela vitsen borta, då skulle man lika gärna kunna ha det på papper. Men då är nästa fråga, håller texten på pappret tillräckligt länge? Ja kanske, i alla fall om det är utskrivet på en laserskrivare.  Foton håller inte det har jag redan märkt så en sortering gäller där också. Den skall gå ut på att plocka ut de bilder jag verkligen vill ha kvar. Dessa får jag sedan ta med till en fotohandlare för riktig utskrift i så fall.
 
På tal om bilder. Var det någon som såg Antikrundan i torsdags? Jag gjorde det. De sände från Härnösand så att jag blev full i skratt är kanske inte så konstigt. Vad var det då jag såg? Jo min man, Roger, i en mer gammaldags upplaga och då hette han Theodore Hellman. En ung variant har jag ju redan hittat i ett släktforskningsprogram och där hette han Ernst Reinhold.
 
  
 
Nej. Nu ger jag upp skriverierna för idag. Datorn vill inte det jag vill så jag skall ge mig på Melodikrysset istället så får vi se sedan. Kanske går det bättre i morgon.
 
 
 
Kanske är det bara dottern och jag som ser likheten mellan männen på bilderna och min make men jag lovar, de finns där. Är ni fortfarande inte övertygade skall ni få se här, trodde jag ja. Men tji fick både ni och jag för skruttburken till dat tyckte att det fick räcka med två bilder idag
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela