brittensvardag.blogg.se

Efter många om och men

Publicerad 2018-09-30 08:39:32 i Allmänt,

 
Det var likadant idag, nästan. Fast idag var den här relähögen bara svårstartad. Än så länge har den inte kastat ut mig så allt jag skrivit bara försvinner. Som jag sade igår, jag brukar ha en ängels tålamod men när det gäller teknikprylar har jag inte samma fördragsamhet, de bara skall funka och det NU!
 
                              Bildresultat för  ängel
 
Men jag börjar misstänka att den med mig börjar skämta aprillo. Fast jag sitter och tittar ner på tangentbordet när jag skriver så har datorn kastat om vissa bokstäver. Främst är det tangenterna på vänstersidan som skojar med mig. Det är synd för det är ju dem jag använder mest. Om datorn ändå varit konsekvent i sitt byte då hade man kunnat märka om tangenterna men långa stunder gör den som den skall för att sedan bara skriva rappakalja och jag får fundera på vad jag just skrev,
 
                          Bildresultat för skämtare
 
Tur att det är måndag i morgon för då skall jag inte använda den här datorn i alla fall utan den kan få stå där på bordskanten och fundera på  sina synder, eller klura ut nya hyss till nästa helg.
 
Idag är det som sagt söndag, en blåsig sådan. Tunga grå moln drar förbi mot en ljusare grå fondvägg. Men här i köket har jag det varmt och mysigt trots att jag inte bakar idag. Jag har ingen jäst. Den tog slut igår. Då bakade jag två snoddas, två lantbröd med sesam och ett lite mörkare rågbröd med solroskärnor, pumpakärnor och valnötter. Till middag blev det kokt köttkorv med pepparrotssås, potatis och broccoli. Lite aprikoskräm och mjölk blev det till dessert. Vad vi skall ha idag vet jag inte riktigt men jag har tagit fram lite lövbiff jag hittade i frysen.
 
                                      Bilden kan innehålla: efterrätt och mat
 
Idag skall vi ta oss en tur bort till Kinna där vi skall hämta lite kattsaker som jag sedan skall förmedla till ett katthem. Det är en skolkamrat sedan ungdomen och hennes man som haft ett företag som sålt djurtillbehör som nu sålt sitt företag och fått lite saker över. Den turen passar bra eftersom vi hade tänkt oss en tur till Hulatorp också. Där odlar man svamp som sedan säljs vidare till lokala handlare men de förädlar också svampen och gör en massa goda inläggningar med mera. De har ett litet jippo i dag liksom flera andra lokala producenter, lite av en skördedag.
 
                                  Bildresultat för champinjoner
 
Vad jag kunde förstå av annonsen har de idag också tomater från Warbergstomater till försäljning och dessa tomater är så goda så där måste jag köpa på mig något kilo. Hade jag varit hemma på heltid skulle jag köpt en hel låda och gjort ketchup, tomatsoppa och annat gott. Men annars går det bra att äta dem som de är med lite, lite socker på. Ja du läste rätt, socker. Inte behöver du utesluta, salt, vitlök eller peppar heller för de låter sig gärna blandas. Just när sådana här lokala odlare bjuder upp till dans har jag svårt att motstå. Det är ju så smakrikt och gott det som nyss skördats och som inte har legat i en kall kyl i flera dagar och tappat smak.
 
                              Bildresultat för tomater
 
Som vanligt blev det en hel del matprat idag fast egentligen ville jag bara tala om att jag är så nöjd med min nya spis. Ja ni ser själva så jämt och fint gräddade bröden blev. Det är annat än de brända kanterna som blev längst bak till vänster och de nästan ogräddade partierna som blev längst fram till höger i den gamla ugnen. Hade jag fått betalt av företaget skulle jag visat bild på den fantastiska spisen eller i alla fall en logga på företaget. Men de får klara sig utan draghjälp från mig.
 
Nu skall maken väckas för sedan bär det iväg.

Melodikryss 39 2018

Publicerad 2018-09-29 10:50:29 i Allmänt,

 
Jag gör ett försök så får vi se om datorn orkar en timma till. Nu kör vi veckans Melodikryss och vi börjar på
 
L1-6-9-3-4 En femdelad fråga mao. Här skall en svensk titel på en melodi som Lill-Babs sjöng på sin tid och vi skriver "GRÖNA GRANNA SKÖNA SANNA SOMMAR"
V3 En ABBA-produktion, visst minns vi SOS
V5+V7 Här hörde vi ROGER Pontare i "När vindarna viskar mitt NAMN"
V15+V9 Klassiskt så det förslår och vi hörde ett stycke ur "Den TJUVAKTIGA SKATAN" av G Rossini.
L14 Mer ABBA, i alla fall en fjärdedel av dem, Agneta, "Jag skulle ÄGA miljoner om tårar var guld"
L13 Sanna Nielsen sjöng ett bidrag ur Melodifestivalen tjugohundraETT.
 
På halvslaget fick vi som vanligt lokala nyheter och väder. Sedan fortsatte vi på
 
V12 Vi går ÖVER daggstänkta berg fallera ♪♫♪♪♪
V10 Här hörde vi en melodi med NIK Kershaw
V11 i vänsterhörnet skall vi skriva in La mere eller som man säger på engelska SEA, på svenska blir det hav.
L11 SÖTa Bellinda eller på engelska "Pretty Bellinda" som Chris Andrews sjöng .
V8 Gubben NOAK var melodin till Fulvia Fästing.
L2 PER Gessles "Listen to your heart".
 
Tack för idag och slut för idag. Tack datorn för att du hängde med även denna timma.

Jag tänkte jag skulle....

Publicerad 2018-09-29 09:59:36 i Allmänt,

… men, nej!
 
Jag hade så gott som skrivit färdigt mitt blogginlägg när datorn plötsligt dog. Den har uppfört sig konstigt en längre tid nu och jag har sagt det förr, det är nog dags att köpa en ny.
 
Jag hade ondgjort mig över de små marskoreanerna som bort här under tangenterna och som skickar små kryptiska meddelanden till de olika enheterna som också bor här i apparaten. Jag vet att det inte är någon idé att ondgöra sig över döda ting, varav datorn är ett, men det kan inte hjälpas. Man köper en mackapär för X antal tusenlappar och då tycker jag att den skall hålla X antal år, inte bara fyra.
 
Bildresultat för datorer som kraschat
 
Något man kan lita på i alla fall det är saker man skapar själv. Bröd till exempel. För första gången på länge så bakar jag bröd idag och det blir snoddas på begäran. Roligt skall det bli att se slutresultatet när jag till slut kan lyfta plåten ur ugnen om cirka tio minuter. Men vad jag kan se genom glaset så artar det sig bra.
 
                               Bildresultat för snoddas
 
Annars hade jag tänkt mig en lugn lördag med bara lite sockstickning. Fram i eftermiddag får det väl bli lite middag också så idag blir det, också på beställning, kokt köttkorv med potatis och pepparrotssås. Efter en sådan mastig måltid behöver man ingen dessert så den hoppar vi över. Annars skulle man ju kunnat gjort en hallonpaj eller något annat gott till kaffet.
 
Bildresultat för hallonpaj
 
Visste ni att det är smågodisets dag idag? Jag hade inte heller vetat om det om inte dottern för en stund sedan kommit uppramlandes sömndrucken, genomförkyld och trött och kraxat fram "mamma, skall vi åka och handla idag? Det är smågodisets dag." Kan någon tro att detta barn fyller 24 om bara en vecka? Jag tror banne mig att barn är barn mycket längre nu för tiden för jag hör på mina arbetskamrater att deras barn är ungefär lika dana och då har de hunnit fylla 25, 27 och 28 år också. Hå hå ja ja, stackars oss föräldrar. Men jag skall inte klaga, hon hjälper till med mycket här hemma som jag slipper efter en arbetsdag och hon är understundom ganska rolig också.
 
                                      Bildresultat för dotter
 
Nu väntar ett melodikryss och bröden skall ur ugnen så jag tackar för idag och så får vi se om det blir något inlägg i morgon eller om datorn just nu drar sin sista suck.
 
 
Bildresultat för dra sin sista suck
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela