brittensvardag.blogg.se

Omedveten protest

Publicerad 2018-09-16 08:10:08 i Allmänt,

 
Det är så här förstår ni, jag har en tendens, kanske mer än så faktiskt, att jag ofta lyckas glömma min mobiltelefon på jobbet. Ibland glömmer jag den i min låda vid min arbetsplats och ibland glömmer jag den på hyllan som sitter invid mitt klädskåp och nu tror jag att den ligger på stolen som någon knött in mellan skåpet och skrivbordet som också står där. Varför jag tror att den ligger just där? Jo för där brukar jag ställa min väska, den som jag bär dit min lunchmat i eller samma väska som jag bär veckotidningar och annat som skall till jobbet. Oftast är den tom på vägen hem förutom just mobiltelefonen, en öppnad paket med pappersnäsdukar och en tom flaska som det varit vatten i. Just den flaskan är fylld på morgonen. Jasså, du undrar om jag glömmer vattenflaskan lika ofta. Nej, det gör jag inte, den är alltid med hem, så också i fredags. Men att jag tror att mobilen ligger på stolen är för att väskan råkade ramla ner från stolen och det första jag plockade upp var just "nallen". Sedan tog jag väskan och stoppade i paketet med pappersnäsdukar, tomflaskan och en plastkasse som också legat i av en anledning jag inte längre minns. Men jag tänker som så att den kan vara bra att ha så den får ligga kvar. Sedan satte jag upp väskan på stolen medan jag bytte om färdigt. Jag tog väskan, sade hej då och gick. Men mobilen är alltså inte med hem vilket faktiskt är rätt skönt.
 
                                     Bildresultat för nokia 3310
 
Enda gången jag riktigt saknar den är när jag skall betala en räkning vilket jag tycker låter sig göras mycket enklare på mobilen än på den här gamla datorn som har en uppstartstid som vida överglänser mitt tålamod för teknikstrul. Bara det är lite konstigt för tålamod är annars något jag har rätt gott om. Men när det gäller icke-fungerande och långsam-fungerande modern teknik är tålamodet nere på hälften om inte mer. Men än konstigare är att om jag har mobilen med hem, ja då har jag den påslagen dygnets alla vakna timmar trots att jag vet var avstängningsknappen är . Då brukar både mamma och maken säga att jag är beroende av den där saken vilket jag vilt förnekar eftersom jag vet att jag inte saknar den om jag inte har den. Som nu.
 
                              Bildresultat för nokia
 
En liten nackdel till finns dat för i den där mackapären har man ju alla telefonnumren till alla. Jag tänkte ju till exempel ringa till en arbetskamrat som var kvar på jobbet när jag gick, för att be henne ta med mobilen hem så kunde jag hämta den hemma hos henne lite senare. Men telefonnumret till henne har jag bara i mobilen så då blev det ju ett moment 22. Tänk nu vad jag skulle kunnat stressa upp mig för detta faktum som jag inte kunde göra någonting åt. Jag inbillar mig att det delvis är därför många är så stressade idag. För att de har mobilen och bara måste höra av sig till den eller den, eller kanske måste läsa den bloggen eller hemsidan, för att inte tala om hur vovsingarna har det ute i hundgården via snap-chat eller vad det heter.
 
                                Bildresultat för p8 lite
 
Som ni märker har tekniken rusat ifrån mig. Det finns appar och program som man bara kunnat drömma om men som man nu inte vet hur eller var man laddar ner och när man sedan har dem i sin telefon ja då vet man inte hur de fungerar. Nej bäst vore nog ett liv utan mobiltelefon.
 
                          Bildresultat för backelittelefon
 
Det var tider det!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela