brittensvardag.blogg.se

Nyårsafton

Publicerad 2014-12-31 09:30:34 i Allmänt,

Ja så har vi då nått det här årets målsnöre.
 
Det har väl varit ett ganska bra år tycker jag. Jag och mina närmaste har fått vara friska, huset står kvar och ger oss skydd mot kyla, regn och rusk. Vi har kunnat äta oss mätta varje dag och jag har fått träffa så många nya underbara vänner. Jag har också förmånen av att ha kunnat återknyta kontakt med vänner från förr, vilken lycka!
 
I morse vid 6-tiden när jag vaknade var det åter plusgrader på termometern. Härligt. Men tyvärr blir det väldigt dimmigt när det slår om så här men det finns ju mening med det också för då ser man inte så mycket av omgivningarna som nu är ganska fula med sin smältande snö och leran som bildas på vår gamla grusväg. 
Bra är det med dimma också för då kanske det inte skjuts upp så mycket raketer och smällare ikväll. Jag är inte skotträdd men det är alla skogens djur och fåglar och inte kan de fly heller då det är mörkt och de inte ser vart de skall ta vägen. Nä, knallskott och fyverkerier borde förbjudas att användas av en omdömeslös allmänhet, det vore det enda rätta. Tänk vad mycket gifter som släpps ut med dessa pjäser och vad skräpigt det blir och så dyrt! Ja listan kan göras lång över negativa konsekvenser för ett par sekunders ögonfröjd.
 
Ja, nu skall jag strax ta ut de två rågsiktslimpor jag har i ugnen sedan kan familjen komma upp och äta frukost. Sedan vet jag in te riktigt vad jag skall hitta på men kanske att vi åker ut någon stans eller till någon för ett litet besök och fika. I kylen väntar en fläskytterfilé som skall bli middag men vad jag skall göra med den det vet jag inte ännu, Kanske en gryta eller helstekt på gammeldags vis och serverad med kokt potatis, brysselkål, gräddsås och gele. Ja den som lever får se. Lite mys till kvällen skall det också bli men då satsar jag nog på lite tapas-stuk tror jag. musslor, sardeller, chorritzo, serranoskinka, albondigas en salsa de tomate och en tortilla de patate osv. En kall öl till det sedan mår man gott.
 
Nu återstår bara att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela