brittensvardag.blogg.se

Torka

Publicerad 2016-05-31 09:33:00 i Allmänt, Katterna,

 
Ja det dras de med på Öland. Stackars krakar och det har inte ens blivit juni än och ändå kör tankbilar med färskvatten över bron för att förse ölänningarna med dricksvatten. Men hur det skall gå med grödor och djurhållning framöver det får tiden utvisa. Här hos oss har det inte heller fallit så mycket regn denna vår och försommar. Syrenen som nyss har slagit ut börjar redan bli brun och när jag känner i jorden så är den snustorr. Men om det inte händer något extremt med väderleken så kommer vi i alla fall att kunna plocka in rejält med frukt och bär längre fram. Den röda vinbärsbusken har så mycket kart att vi var tvungna att stötta upp grenarna och äpplekarten får jag nog börja gallra om det inte bara skall bli små pyttingar till äpplen.
 
Idag borde jag åka och handla. Inte för det för jag har både mat och mjölk hemma men ingen "kall" mat. Men då vill jag åka med det snaraste och det går inte för gubben sover och det är han som kör. Så vi får se vad det blir till middag idag. Men kanske kan jag trolla fram något kallt av det jag har hemma.
 
Nu tänker jag faktiskt sätta punkt för ni är bara ett fåtal som läser och ni fick rätt så mycket igår och fantasin jag brukar ha har ångat bort i värmen.
 
Önskar er alla en riktigt bra dag.
 
                             
 
 
Mjaurrr!
 
Åh, vad det är skönt nu. Varmt och gott. Jag och de andra skulle helst önskat vara ute hela dagarna men husse är så rädd att vi inte skall hitta hem och att vi skall klättra högt upp i ett träd så vi får inte vara ute själva ännu. Och när det är så här skönt då verkar människorna tycka att det är för varmt så då vill de inte gå ut. De är konstiga de där människorna. Först var det kall, då ville de inte gå ut och nu är det varmt och de vill inte vara ute då heller. Jag tror helt enkelt inte att de vill vara ute alls. Vill inte röra på sig. Latmaskar!
Men matte släpper ut oss lite då och då fast hon håller också lite koll på vart vi tar vägen. Det är bäst säger hon så att inte husse blir orolig. Visst kan man bli irriterad och grinig på dem när de är sådana där men det är också skönt att vara så där älskad.
 
Igår hade det kommit in en liten skalbagge. Ja, vi visste inte vad djuret hette men matte sade att det var någon sorts skalbagge. Vi nosade på den men fy vad den luktade illa. När vi puffade på den med tassen så sprang den iväg en bit eller så flög den en liten bit och satte sig på en gardin. Men där får ju inte vi vara så matte petade ner den på bänken eller golvet när hon såg det. När vi hade lekt med den en stund Sessan och jag så kom klumpedunsen Tusse och satte tassen på den sedan sprang och flög den inte mer men den luktade lika illa. Husse var i alla fall snäll och slängde ut den för vi kan ju inte ha en döing som luktar illa på golvet, eller hur?
 
Nu öppnar matte altandörren så nu skall jag passa på att smita ut en stund. Hej med er!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela