brittensvardag.blogg.se

Fredagsdansen

Publicerad 2016-09-30 07:40:48 i Allmänt,

 
Ja den kan vi kanske virvla ut i, i eftermiddag när arbetsveckan är slut. Såvida inte en svängom med snabeldraken väntar. Men jag skall berätta en hemlis. Snabeldraken är rent otrolig lat. Tar inte du tag i den så händer det inget. Är det nu du som för befälet över den så kan det ju faktiskt vänta tills i morgon. Men jag som inte skall gå till en arbetsplats idag får nog ta mig i kragen och bjuda upp.
 
Men först skall vi åka ut en sväng. Vi behöver lite sand till våra små älsklingars lådor och gubben behöver fylla på sitt snusförråd. När vi ändå är ute kanske jag kan komma ihåg att köpa grädde för det har jag glömt de två senaste gångerna jag varit inne i en matbutik. Men grädde använder jag inte så ofta som jag använder jäst och det har jag i alla fall kommit ihåg att köpa.
 
Något som virvlar runt idag är också regn och löv för jösses vad det blåser i byarna. Men så skall det väl vara när det är höst. Fast det där med höst är tveksamt. Vad än kalendern säger så säger termometern att temperaturen inte understiger tio grader någon gång på dygnet och så länge det är så, så har vi i alla fall en meteorologisk sommar. Det låter i alla fall bra så jag tycker att vi håller oss till det. Att det regnar gör alls ingenting för grundvattennivån tycks behövas regleras i hela landet. Jag såg ett inslag på nyheterna häromdagen och där sade man att hela Sveriges nivåer låg under det normala. Norrköping hade visst så mycket som 1,5 meter lägre nivå än normalt och min egen kommun säger att det handlar om en meter och på sina ställen mer. Å det är nog här det skulle jag tro.
 
Men kanske skall du ta på dig klänningen med vidd i kjolen och han en snygg byxa med rakknivsvassa pressveck. Skorna med lädersula är välputsade och ett par våtservetter är nerstoppade i kjolens djupa veck eller ficka. Allt för att kunna dansa. Visst är det lite rosenskimmer över dessa rader men har du funderat på vad dans egentligen är? En samling rytmiska och koordinerade rörelser till musik. En fantastiskt bra motionsform och ett fint sätt att komma en annan människa nära. Många är de som funnit sin livskamrat på eller strax bredvid dansgolvet.
 
                  
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela