brittensvardag.blogg.se

Ingenting att ha

Publicerad 2017-06-25 09:13:51 i Allmänt,

 
Så brukar det vara på TV nu för tiden och riktigt dåligt utbud brukar det bli när sommarlov och semestrar sätter igång. Lite bra är kanske det för det finns ju så mycket mer än bara att sitta inne och glo på dumburken. Fast de flesta har nog slängt ut burken och tittar på en LED-skärm eller något liknande. Ja, jag tänker på datorer, surfplattor och mobiltelefoner såklart.
 
Så med detta i åtanke slog jag ner ändalykten i soffhörnet och tryckte på start på den där fjärrkontrollen. Som ni väl redan vet så har vi TIVO-TV från ComHem så jag plockade raskt upp kvällens TV-tablå för att försöka hitta något jag kunde titta på medan maken ägnade sin uppmärksamhet åt fotboll eller om det var ishockey på en annan skärm på ett annat ställe i huset. Å vad får jag se! Jo, klockan 19.20 till 21.40 skulle det vara en hyllningskonsert för Bruce Springsteen, The Boss. Storheter som Niel Young, Sting, Elton John och John Legend som exempel skulle spela och sjunga musiken som HAN hade gjoert. Det var riktigt häftigt att höra dem alla, tolka Bossens musik på sitt eget sätt. Till exempel stod Emmy-Lou Harris ensam på scen med sin gitarr och framförde med spröd countrystämma en sång vi är vana att höra med klös. John Legend förvandlade en annan melodi till cafémusik ensam med sitt piano. Men till sist klev Bruce själv upp på tiljorna med sitt kära E-street Band och då blev det röj skall jag lova. Men det fick mig att fundera på om inte TV:n behövde 8-10 stora och bra högtalare för att fungera optimalt. Men det är klart, det är kanske lite onödigt för det är ju inte så ofta TV sänder bra musikupplevelser. Fast det skall erkännas, med lite Björn Skifs och Badrock och Tomas Ledin med Rocktåget så kanske ett par högtalare skulle vara på sin plats ändå.
 
                                   Bruce Springsteen - Roskilde Festival 2012.jpg
 
När konserten med Bruce i fokus var slut följde faktiskt ett annat program man kunde slötitta på lite. Dottern tyckte det var dåligt men för mig som hängt med lite längre blev det lite av en nostalgitripp. "Från jukebox till surfplatta" hette programmet och visade lyssnandet från fonografen fram till våra dagar när vi streamar ner musiken via en app till våra mobiler och surfplattor. Det var riktigt kul att se för lite har man vid det här laget glömt Walkman, Bergssprängare och MP3. 
 
Klockan 16,05 kan man se programmet igen om man vill eller missade det igår. Även hyllningskonserten går att se igen för den som vill. Klockan 13,15 kommer den. Men det är inte viktigt för mig eftersom jag spelade in hela härligheten igår.
 
Vad händer då i dag? Jag har inte riktigt koll men vi åker nog ut en sväng idag. Kanske hälsar vi på någon eller så åker vi någonstans och handlar. Fast,.... rent principiellt är jag emot det där med att handla på söndagar då de flesta ju faktiskt kan handla någon av veckans andra dagar då öppettiderna sträcker sig från 07.00 till 23.00 i många affärer. Men jobbar man hela veckorna och det har varit helgdag både på fredagen och lördagen så är det kanske förlåtligt att trängas med andra på söndagen.
 
Till middagen tänkte jag ge mig på något nytt. Räkgryta med ris hade jag tänkt mig. Jag har aldrig gjort det förr men på något vis skall man väl få till det. Om  inte, så finns det ju alltid en korvmoj, pizzeria eller sushibar att ta till.
 
TV:n i kväll bjuder på "Barnmorskorna i East End" det vet jag. Klocka 20.00 i ettan om jag inte minns fel men sedan finns det nog inget mer att ha. Men då är det ju tur att jag har min välfyllda bokhylla för där finns alltid något att förströ sig med om nu inte hushållsarbete lockar.
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela