brittensvardag.blogg.se

Gäsp

Publicerad 2018-08-19 09:01:00 i Allmänt,

 
Ja, jag erkänner, fast klockan precis slog åtta så hade jag gärna gått in och lagt mig en stund på sängen igen. Men vi skall inte börja rucka på gamla vanor och rutiner nu, nån jäkla ordning får det allt lov att vara.
 
                             Bildresultat för sömnlös
 
Men visst är det hemskt när man inte kan sova. Det händer så ytterst sällan att jag faktiskt inte är trött när jag borde sova. Eftersom det var som det var så tog jag boken jag håller på med, med mig in i säng. Jag läste ungefär en timma sedan kändes det som om det skulle räcka. Jag släckte, vände på kudden och blundade. Sådär låg jag en stund när jag plötsligt nyste. Vad hände sedan då? Jo såklart, näsan började rinna. Ja då var det bara att fixa till det och hur trött var jag sedan? Det blev några fler kapitel  i boken och under tiden öppnade jag fönstret lite mer. Sedan försökte jag somna igen för nu var klockan tjugo minuter i ett. Åh, så svalt och skönt det var, jag tror jag somnade till för hux flux var klockan nästan halv två. Jag var klarvaken och törstig. Så upp och till kylen för att plocka fram lite kallt vatten. Jag drack mig otörstig och sedan gick jag in i sovrummet igen. Rättade till bäddningen lite och läste nästan en timma innan jag gjorde ett nytt försök att sova. Jag hade väl legat i tio minuter en kvart när jag hörde hur regnet sakta började droppa, på håll lyste en blixt upp natthimlen och så tog det i att regna riktigt ordentligt. Nu då, nu skulle jag väl kunna somna. Regnet skvalade glatt mot de stackars löv som fortfarande är kvar på plommonträdet som står utanför sovrumsfönstret. Och så var klockan halv fyra. Jag gjorde ett nytt försök med att blunda och det gick väl bra men sova? Nej, inte en chans. Fram med boken och så läste jag ett par kapitel. Utanför fönstret började det ljusna. Jag bestämde mig för att försöka sova en gång till och nu, vid cirka tjugo minuter i fem somnade jag skapligt gott. Men tjugo minuter över sju var det dags igen och nu gick jag upp, tvättade mig och klädde på mig. Så nu vet ni varför jag är sen idag.
 
                            Bildresultat för sova länge
 
Det känns som om jag skulle kunna gå in och lägga mig för att sova en stund igen men så roligt skall vi inte ha. Nej, nu har jag släppt ut katterna, gett dem mat och friskt vatten och själv ätit frukost. Strax skall jag gå in och sticka vidare på de svarta sockarna jag håller på med. Fast där försökte sessan hjälpa mig i går kväll när hon drog ner stickningen i golvet för att själv få plats i fåtöljen. Men först fick hon tag i det nystanet med svart garn som jag just nu använder. Detta spelade hon boll med en lång stund innan jag upptäckte vad lilla damen höll på med.
 
Vad vi skall hitta på idag vet jag inte riktigt. Men sjömansbiff skall vi ha till middag i alla fall. Sedan blir det väl lite mer läsa och lite stickning och så skall jag laga middagen. Men innan jag gör det där skall jag betala ett par räkningar, fixa till en ny mugg med te, hämta mig en nektarin att äta. En sak är säker, den här dagen kommer också att gå. När vi ser tillbaka på den i morgon så kommer vi tycka att dagen idag gick alldeles för fort när det är dagen imorgon.
 
                                       Bildresultat för screen beans
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela