brittensvardag.blogg.se

Bomber och granater

Publicerad 2018-12-28 07:28:00 i Allmänt,

 
Tack och lov lever vi i ett land med fred trots sprängningar och skjutningar för att inte tala om alla knivskärningar, men det var inte det jag ville tala om utan den stundande nyårsaftonen.
 
                                        Bildresultat för fred
 
Har du redan köpt raketer och bomber? Måtte regnet ösa ner över platsen där du bor. Funderar du på att köpa? Låt bli! Skänk summan till en organisation du tycker gör ett fantastiskt arbete eller gå och köp en kasse godsaker och lämna in på ett härberge så att hemlösa kan få något extra gott.
 
Bor du mitt i stan, låt bli att skjuta raketer, de kan så lätt gå fel, bor du som jag mitt i skogen, låt bli! Skogen är full av fåglar och småvilt som rusar i mörka vinternatten och inte förstår vad som händer. Å vi skall inte tala om alla hundar och katter som med sin känsliga hörsel lider alla helvetes kval.
 
                           Bildresultat för djur i panik
 
Inte tror jag att du tror på Hin Håle och alla smådjävlar heller så av den anledningen finns intet för att ursäkta att du fullkomligt öser ut pengar på något fullständigt värdelöst. I denna stressade tid säger jag, spara de pengarna till en dag du behöver dem för att kompensera ett inkomstbortfall om du eller ditt barn blir sjuka, eller om bilen eller en hushållsmaskin går sönder. Tänk så skönt att slippa ta sådana småsaker på avbetalning.
 
                            Bildresultat för smådjävlar
 
Det är fortfarande så att du inte kan ta med dig något när du dör, så tagga ner. Våga gå mot strömmen och låt din väl fungerande, tre år gamla bil, tjäna dig ytterligare ett år eller två eller mer. Gör som man gjorde förr, spara och gneta och köp bara det allra nödvändigaste, det du behöver så kan du tagga ner lite på jobbet också. Slippa jobba övertid som du inte får betalt för. Ta tillbaka arbetsmarknaden, gör det du skall och låt bli att visa dig duktig och göra saker för en frånvarande kollega, du hjälper till att se till att chefen inte behöver ta in en vikarie. Du förvägrar en ung människa att komma in på arbetsmarknaden eller en duglig 60-åring några timmars jobb istället för att gå långtidsarbetslös.
 
Köp en flaska skumpa, något gott att äta, och umgås i familjen. Något som kanske smäller lika högt i familjen som bomber och raketer är kanske lite gemensamhetstid med dig. Du må ha kommit på kant med många, men någonstans finns det en människa som älskar dig som gärna skulle tillbringa lite mer tid med dig. Ta tillvara det istället för att stå med rumpan i vädret och smälla av dina 20 eller 40-kronorsraketer som bara blir en cerice lite fjutt i livet. Du liksom jag vet att skall det verkligen bli ett fyrverkeri värt namnet så får du satsa flera tusen kronor. De små barnen fascineras lika bra av en ask tomtebloss som man väl fortarande kan få för en Astrid. En tjuga alltså.
 
                            Bildresultat för tomtebloss
 
Så snälla du, lägg inga pengar på fyrverkerier i år.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela