brittensvardag.blogg.se

Det strålar en stjärna

Publicerad 2018-12-24 07:56:00 i Allmänt,

 
Ja, inte är man bortskämd med klart väder. Men idag ser man faktiskt både måne och stjärnor. Visst känns det fantastiskt också. Efter en kall natt och morgon återvänder nu ljus och lite värme.
 
Jag hoppas att du inte sitter ensam, såvida det inte är ditt eget val, utan att du får ingå i en tvåsamhet om inte i en flersamhet. Skulle du nu mot förmodan vara ensam så bjud in en granne som kanske är lika ensam eller sök dig till någon av alla de kyrkor och församlingshem som i dag håller öppet för en liten gemensamhetsstund.
 
Dagen kan kännas extra tung för den som under året misst någon som stått den när. Men till dig säger jag dig, rannsaka dig själv, skulle den du misst vilja att du sörjde så till den milda grad att den inte unnade dig lite ljus och värme idag. Det tror inte jag. För det finns ett ytterst fåtal som är så egoistiska att de i dödsögonblicket har tid att önska andra sorg och tråkigheter. Nej, plocka fram dina minnen, de goda, och gläd dig åt dem. Berätta dem gärna för någon annan och när du är trygg i det så kan du lika gärna berätta det som inte var så bra heller och då kan du njuta av att slippa det nu.
 
Men för dig som alldeles nyligen misst någon som var dig kär och som fortfarande lever i lite chock säger jag, sörj. För sorgen är kärlekens pris. Som vanligt är det så att man måste betala innan man blir fri
 
 
Nu återstår bara en sak att säga,
 
  Bildresultat för god jul
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-12-24 09:48:49

God jul till dig och familjen.Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela