brittensvardag.blogg.se

Lås alla dörrar!

Publicerad 2018-07-26 07:26:33 i Allmänt,

 
Så då har det då (äntligen) kommit. Ett totalt grill- och eldningsförbud . Förbudet är så allvarligt menat att man till och med uppmanas att anmäla om man ser någon bryta mot förbudet. "Jamen, på den egna tomten är det väl okej, där har ju jag eget ansvar" säger kanske någon nu men ett totalt förbud är ett fullständigt förbud. Det är inte förhandlingsbart. Bor man då som vi, i våra små (och stora) trähus mitt i skogen då är man jättetacksam för detta förbud. För man inser att vår lilla kulle på cirka 50.000 kvadratmeter med 20-talet hus är en ett pyttelitet område som kan göra 20 familjer hemlösa i ett nafs. Och brinna lär det göra för jag misstänker att ingen av oss har full fyllnadsgrad i den borrade brunnen så skall man ha en chans att släcka får det snabbt som ögat bildas en lagningskedja från sjön och till brandhärden. Nu i semestertider betvivlar jag att alla är hemma så de som kan hjälpa till är nog bara ett tjugotal personer och då räcker inte kedjan ens från sjön till vårt hus så lås dörrarna om alla människor med pyromantendenser.
 
                        
 
Nog talat om detta, nu över till något helt annat. Roliga, trevliga, nyttiga saker. Semesteraktiviteter. Igår var det så varmt att när vi klarat av besöket hos svärmor, som bor i Partille, tog vi lunch på Triumf. Tre kulor glass i rån eller bägare fick bli vår lunch. Jag valde en fräsch citronsorbé, apelsin och melonglass. Maken höll sig till klassiska smaker, romrussin och ägglikör men dottern som också var med valde nyheter såklart, brownies, hallon och salta pistaschnötter. Inte världens nyttigaste lunch men den kylde ner oss så att vi åtminstone klarade resan hem igen.
 
                         
 
Idag blir det inte många knop gjorda. Det skall bli ännu en varm och solig dag så då tar vi och låser in oss och startar upp AC:n men först skall vi åka och handla, rökt lax, potatissallad, frukt och grönsaker. Naturligtvis får väl även ett par flaskor bubbelvatten följa med hem skulle jag tro. Idag blir det potatissallad och grillad skinka till middag i alla fall. NEJ! Jag skall inte grilla i trädgården. Jag har samma sak som många restauranger har när de erbjuder grillat på menyn, en fantastisk grillpanna som man helt enkelt sätter på spisen.   
 
                         
 
Till lunch får det bli en kycklingsallad eller kanske lite toast med ost och skinka  eller brie och salami. Lätt att fixa till och lätt att äta med fingrarna. Så får sommarmaten bli.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela