brittensvardag.blogg.se

Vad är du värd?

Publicerad 2018-11-10 07:57:42 i Allmänt,

 
 
Jag påstår att du är ovärderlig och det hoppas jag att du gör också.
 
                 Bildresultat för självförtroende
 
Jag hade turen att växa upp i en familj som trodde på mig, som aldrig krävde perfektion och som lät mig misslyckas ibland. Låter det konstigt att de lät mig misslyckas? Har du aldrig gjort det? Vad lärde du utav det? Det är inte av framgångarna du växer det är av motgångarna. Framgångarna gör dig bara "fetare".
 
                      Bildresultat för donald trump
 
Vad talar jag då om? Jo självförtroende och självkänsla. Du kan ha det ena utan att ha det andra men det är bra om du har båda, i alla fall lite av varje.
 
Vad är då självkänsla? Jo det är att veta att man är bra, att man vet att man duger, att man är bra precis som man är.
 
                    Bildresultat för självkänsla
 
Självförtroende då? Jo det är det du känner när du vet att du kan att du klarar av saker och ting.
 
Men hur går det då med den som har dålig självkänsla men har självförtroende? Jo, det är den personen du kanske retar dig på. Det är ofta den personen du upplever som kaxig. Den personen du får "städa upp" efter. Den här personen talar ofta med hög röst för att försäkra sig om att alla hör så att man ser hur bra och duglig den här personen är.
 
                          Bildresultat för självförtroende
 
Men om man har bra självkänsla men dåligt självförtroende då? Det är ofta den personen som blir kuvad som råkar ut för en partner som sakta men säkert bryter ner dem. Det är ofta den som blir mobbad. Det är den personen som ges en arbetsuppgift och som vänder sig till kamraten för att få råd och stöd trots att den redan kan utföra uppgiften.
 
                       Bildresultat för elisabeth svantesson
 Det här är en person jag anser är väldigt bra på att bryta ner människor. Särskillt dem som redan är stukade.
 
Har du just upptäckt vilken person du är? Grattis! Då vet du vad du har att jobba med. För vilken personlighetstyp du än är så går den att jobba med, att förändra. Inte bara till det bättre för olika livssituationer kan bryta ner en människas självkänsla och/eller självförtroende.
 
           Bildresultat för dag otto
 
Vet ni vem Dag-Otto är? Ja just det, det är han som skriver namnen på alla tidningar han delar ut och senare upptäcker att det var onödigt för att det står samma sak i alla tidningar. Han är typiskt en person med dålig självkänsla men med ett enormt sjävförtroende.
 
                         Bildresultat för pippi
 
Pippi Långstrump är en liten person med både stor självkänsla och ett stort självförtroende. Något som faktiskt är genomgående för Astrid Lindgrens alla figurer. Det är stolta, trygga människor som klarar sig bra i livet även om de dör (Bröderna Lejonhjärta).
 
           Bildresultat för bröderna lejonhjärta
 
Så ge dig själv en kram, för du duger. Du är bra precis som du är. Alla fel och brister du tycks ha är det som gör dig till just du, och det är det jag älskar hos dig.
 
                 Bildresultat för hjärta älska

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela