brittensvardag.blogg.se

Efter många om och men

Publicerad 2018-09-30 08:39:32 i Allmänt,

 
Det var likadant idag, nästan. Fast idag var den här relähögen bara svårstartad. Än så länge har den inte kastat ut mig så allt jag skrivit bara försvinner. Som jag sade igår, jag brukar ha en ängels tålamod men när det gäller teknikprylar har jag inte samma fördragsamhet, de bara skall funka och det NU!
 
                              Bildresultat för  ängel
 
Men jag börjar misstänka att den med mig börjar skämta aprillo. Fast jag sitter och tittar ner på tangentbordet när jag skriver så har datorn kastat om vissa bokstäver. Främst är det tangenterna på vänstersidan som skojar med mig. Det är synd för det är ju dem jag använder mest. Om datorn ändå varit konsekvent i sitt byte då hade man kunnat märka om tangenterna men långa stunder gör den som den skall för att sedan bara skriva rappakalja och jag får fundera på vad jag just skrev,
 
                          Bildresultat för skämtare
 
Tur att det är måndag i morgon för då skall jag inte använda den här datorn i alla fall utan den kan få stå där på bordskanten och fundera på  sina synder, eller klura ut nya hyss till nästa helg.
 
Idag är det som sagt söndag, en blåsig sådan. Tunga grå moln drar förbi mot en ljusare grå fondvägg. Men här i köket har jag det varmt och mysigt trots att jag inte bakar idag. Jag har ingen jäst. Den tog slut igår. Då bakade jag två snoddas, två lantbröd med sesam och ett lite mörkare rågbröd med solroskärnor, pumpakärnor och valnötter. Till middag blev det kokt köttkorv med pepparrotssås, potatis och broccoli. Lite aprikoskräm och mjölk blev det till dessert. Vad vi skall ha idag vet jag inte riktigt men jag har tagit fram lite lövbiff jag hittade i frysen.
 
                                      Bilden kan innehålla: efterrätt och mat
 
Idag skall vi ta oss en tur bort till Kinna där vi skall hämta lite kattsaker som jag sedan skall förmedla till ett katthem. Det är en skolkamrat sedan ungdomen och hennes man som haft ett företag som sålt djurtillbehör som nu sålt sitt företag och fått lite saker över. Den turen passar bra eftersom vi hade tänkt oss en tur till Hulatorp också. Där odlar man svamp som sedan säljs vidare till lokala handlare men de förädlar också svampen och gör en massa goda inläggningar med mera. De har ett litet jippo i dag liksom flera andra lokala producenter, lite av en skördedag.
 
                                  Bildresultat för champinjoner
 
Vad jag kunde förstå av annonsen har de idag också tomater från Warbergstomater till försäljning och dessa tomater är så goda så där måste jag köpa på mig något kilo. Hade jag varit hemma på heltid skulle jag köpt en hel låda och gjort ketchup, tomatsoppa och annat gott. Men annars går det bra att äta dem som de är med lite, lite socker på. Ja du läste rätt, socker. Inte behöver du utesluta, salt, vitlök eller peppar heller för de låter sig gärna blandas. Just när sådana här lokala odlare bjuder upp till dans har jag svårt att motstå. Det är ju så smakrikt och gott det som nyss skördats och som inte har legat i en kall kyl i flera dagar och tappat smak.
 
                              Bildresultat för tomater
 
Som vanligt blev det en hel del matprat idag fast egentligen ville jag bara tala om att jag är så nöjd med min nya spis. Ja ni ser själva så jämt och fint gräddade bröden blev. Det är annat än de brända kanterna som blev längst bak till vänster och de nästan ogräddade partierna som blev längst fram till höger i den gamla ugnen. Hade jag fått betalt av företaget skulle jag visat bild på den fantastiska spisen eller i alla fall en logga på företaget. Men de får klara sig utan draghjälp från mig.
 
Nu skall maken väckas för sedan bär det iväg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela