brittensvardag.blogg.se

Underbara söndag

Publicerad 2019-04-28 08:12:17 i Allmänt,

Tänk om ni kunde höra det jag hör, inte bara fågelsång utan en hel konsert. Jag hör allt från korpen och fiskljusen ner till bofink, rödhake och flugsnappare. Domherren håller takten med sitt entoniga läte och blåmesen fungerar som pickolaflöjt och sjunger och fyller i så snart det blir tyst en sekund. Naturligtvis har även talgoxe, svartmes, tofsmes och stjärtmes sin plats i orkestern tillsammans med fler som jag missat att nämna.Å där, där kom hackspetten in som solist med sin fina drill. Jodå, hackspetten har en riktigt fin stämma och kan låta mer än pick-pick-pick när han jagar insekter under trädens bark.
 
Ännu en sak gör denna söndag underbar. Det faller ett livgivande regn. Jag vet inte hur många millimeter det kommit i natt och nu på morgonen men jag vet att det inte har blåst och inte vräkt ner i slagregn så blommorna, de som fortfarande inte är utblommade sitter kvar på plommonträden och har chans att få påhälsning av ett bi eller blomfluga så att vi får lite goda plommon fram i augusti. Förra året blev det inget då alla kart torkade bort.
 
En perfekt sommar skulle vara ett lätt regn på nätterna och sol och 20-22 grader på dagen. Men så kan man vara säker på att det inte blir men jag vill inte ha en sommar som förra året. Sol, sol och åter sol. Vattennivån i sjön sjönk mer än en meter under det normala. Vi fick använda regnvattnet vi samlat på våren till hårtvätt istället för till bevattning av rabatter och krukor.Vi åkte ner till mamma och duschade, hon som har kommunalt vatten..Vi tog också med vatten till te och kaffe i tomma PET-flaskor. Nej, det är ingen sommar jag vill ha igen. Även om jag lovprisat regnet så hoppas jag att det har vänligheten att falla på veckorna så att jag kan få njuta av lite sol och grill på helgerna. Men att det regnat den här helgen gör inget alls då jag hade semester hela förra veckan och kunde njuta av solen så mycket jag ville.
 
Igår bakade jag så dagen skall jag ägna åt att bara slappa. Sticka, läsa och bara ha det bra. Till middag blir det någon typ av biffgryta med pasta. Familjen tycker att vi ätit lite för mycket potatis nu när jag varit hemma så de sade att jag fick göra vad jag ville bara det blev pasta till. Sedan sade maken att Biff Stroganoff skulle vara gott och vem har sagt att man inte kan ha pasta till det? Det kan man säkert.
 
Tycker ni att mina inlägg är lite trista utan bilder? Det beror på att jag inte kommit på hur jag ändrar storlek på bilderna jag vill infoga. Det skulle ju inte vara kul att scrolla flera meter ner i inlägget för att hitta mer text. Eller hur? 
                         
 
Nu får ni vänta till onsdag på nästa inlägg för då är det en ledig dag igen.
 
 
    

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela