brittensvardag.blogg.se

Nyårsafton 2019

Publicerad 2019-12-31 08:52:55 i Allmänt,

  
En underbar morgon när Aurora klär himlen i öster med de mest fantastiska färger. Från djupaste orange över till en lätt och luftig ljuslila ton så ljus den nu kan bli när mörkret envist hänger kvar i väster. Småfåglarna börjar kvittra och omgivningen vaknar så sakta till. Det artar sig till att bli en sådan där underbar dag med en hel del plusgrader.
 
På radion svävar mjuka toner på Italienska av Umberto Tozzi och för en stund sedan hördes UB40 med red red wine. Jag är så glad för att kunna ratta in favoritkanalen på min dator.
 
Idag blir det lite fest med förhoppningsvis god mat. Det har aviserats om lamm och någon gräddig och god dessert men vi skall inte ta ut något i förskott. Men frukosten kan vi ägna lite uppmärksamhet för den är slut nu. Inte så annorlunda mot annars kanske men en stor skillnad är det mot sommarmorgonens frukost, jordgubbarna är utbytta mot fantastiska citrusfrukter. Saftiga och söta apelsiner röd och blond grape och småcitrus. Att jag säger småcitrus beror på att jag faktiskt inte har koll på om det är clementiner eller mandariner som ligger där i min vackra skål. Satsumas finns fortfarande kvar här och där men ratas av mig då jag föredrar de lite sötare sorterna. Men något jag kan sakna ibland det är våra svenska opal- och viktoriaplommon. Vi har dem så kort tid men i min frys och kyl finns fortfarande sylt och chutney. Naturligtvis har jag min sedvanliga balja med te. 
 
Nu skall jag inte lägga mer tid här vid datorn idag så jag önskar dig ett trevligt slut på 2019 och ett gott nytt 2020.
 
 
Bildresultat för fyrverkerier clipart
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela