brittensvardag.blogg.se

Ödesmättad dag

Publicerad 2020-12-31 09:02:51 i Allmänt,

Gott Nytt År - Nyårs e-vykort | Nyårskort, Gott nytt år, Champagne
 
 
 
Nästan alla jag talar med har en lite dubbel känsla för den här dagen. Dels så betyder dagen fest och party, fast inte i år så klart, dels så är det sista dagen på ett år, som trots Corona, varit ganska bra för de allra flesta. Någon kanske säger " men jag ramlade och höll på att få en sned näsa", eller "jag förlorade en vän, fy vad livet känns konstigt sedan han/hon dog". Men har ni tänkt på en sak? Sådana där kommentarer har vi varje nyår så det kan nog inte räknas, det är livets gång. För visst är det så, att en och annan gång kommer det in en ny människa i ditt liv också, någon som blir betydefull för dig under många år kanske. Glöm inte att vara tacksam för dem också.
 
Men jag erkänner det finns vissa nyårsaftnar jag nästan mått dåligt för jag har känt på mig att något skall lägga en grå filt över året. 
 
COMFORT II - mjuk och mysig stickad filt, handgjord i grå bomull
 
Men en sak är säker, det här nyåret blir annorlunda för de flesta av oss. Nu har jag varit på jobbet i tre dagar så i år blir det inget besök hos lilla mamma mitt på dagen som vi brukar göra. Men vi fick ju rå om varandra hela julaftonen om än med avstånd och utan kramar, så vi får vara tacksamma för det. Kanske kan vi ses nästa vecka eftersom jag har semester då. Tänker att man kan känna sig ganska trygg efter tio dagar. Men vi får se hur saker och ting utvecklar sig.
 
Men frågan är vad man skall äta. Vi har inte handlat något speciellt inför nyår och inte tänker jag ge mig ut i butikerna idag. Vi har inte ens en påse ostbågar eller chips hemma, ingen Pommac eller Chin Zano Asti. (Vet inte om det stavas så men gott är det.) Här finns ingen speciellt fin fisk, skaldjur eller oxfilé. Inga ankbröst eller vaktlar, Men kanske finns det en korvsnutt i frysen. Pasta, ris och potatis finns det i alla fall. I frysen finns paprika och champinjoner, pepparrot och persilja, kanske också dill. I kylen står en burk creme fraishe och ett paket grädde. Men sedan är det nog slut. Jag har en förskräckligt massa ägg också men det äter jag inte så det räknas inte. En sak är säker, hungriga behöver vi inte vara i alla fall.
 
            Mat i överflöd | WafaWafai
 
 
Man får vara glad för att man kan äta och dricka och att man känner smak och doft.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela