brittensvardag.blogg.se

Hm, så blev det....

Publicerad 2020-02-29 08:20:29 i Allmänt,

--- så i alla fall. Vad mig anbelangar hade jag klarat mig utan. Och nu när krokusen och påskliljorna börjat blomma i söderslänten. Nu måste jag nog ta till ett kraftuttryck, förbenade snö! Finns det något jag tycker riktigt illa om när det gäller väder så är det blåst men snö i slutet av februari, när det inte kommit något förut, är nog ännu värre.
 
  Bildresultat för snö
 
Inte kan man göra något åt det heller. Man står maktlös. Skall man hitta något positivt i det hela så får det väl vara minusgraderna som följde. Förhoppningsvis var det många fästingar som inte hann söka skydd mot frosten utan frös ihjäl. Kanske var det många snigelägg som hunnit utvecklas så mycket att antalet spanska skogssniglar har decimerats rejält.
 
En sak var i alla fall bra med snön. Som ni alla vet har vi bytt yttertak i november. Vi och vi förresten, firman som gjorde det, lovade att de här nya takpannorna skulle vara så konstruerade att snön inte skulle kunna bli liggandes utan skulle kana av så fort det blev lite mer gynnsamt. Det var så han sa, arbetsledaren, och vi har inte en snögnutta på taket men det har våra grannar.
 
    Bildresultat för svart
 
Ja ja, det man inte kan förändra eller påverka på något sätt är bara att acceptera och gå vidare. Så då gör vi väl det och berättar om vad jag skall hitta på idag. Men det blir svårt för jag har inte en aning. Det enda jag har en aning om är att det skall bli pannbiff med lök , kokta potatis och morötter till middag för det har vi inte haft på jättelänge. Men i övrigt är det blankt. Men det skall bli ett Melodikryss klockan 10.03, sedan tar nog lite handarbete vid. Jag har ju virkat ett gäng mormorsrutor av restgarner och nu skall de alla få en kant i enhetlig färg. SVART. Ja det blev så för det var den ickefärg jag hade mest av. Ändå tror jag inte att det räcker så jag får nog köpa mer. Än så länge har jag bara virkat runt 40 rutor och garnet räcker kanske till ytterligare 20 men det går nog åt minst 180 rutor för att skapa en liten pläd och det tredubbla för att få till en rejäl sak. Så nu får jag börja räkna. Ett hekto garn till 60 rutor det blir minst fem hekto svart garn till för att få till den där pläden jag drömmer om. En sådan som fanns hos min farmor på Styrsö och hos min mammas mormor Ada i Tranås. Farmor hade en mörkblå kant och Ada en vinröd och jag väljer alltså en sobert svart.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela