brittensvardag.blogg.se

När sanningen kommer ikapp

Publicerad 2020-01-26 08:50:00 i Allmänt,

När morgonens gröt är uppäten och den halva blodgrapen har hamnat på samma ställe då är det dags att börja skriva.
 
Med anledning av en rolig historia som jag såg i en tidning kom jag att tänka på en för mig mycket närstående person. Hon har alltid sagt att "Finns det en himmel och ett helvete så vill jag komma till dem därnere. För där verkar vara lite tjo och tjim och  hej faderittan."
 
Relaterad bild
 
Historien? Ungefär så här om jag minns rätt.
En ängel och en djävul råkade mötas. Ängeln frågade;
- Hur har ni det därnere?
- Jotack, vi jobbar mellan tio och två. Och klockan tolv har vi en timmes rast. Man måste ju äta! Ni däruppe då, hur har ni det?
- Vi jobbar från halv sju på morgonen och håller på till tio på kvällen med bara fem minuters kafferast mitt på dagen.
- Men vad säger du! Varför då?
- Vi har ont om folk!
 
Ha ha! Det är nog fler än jag som också har funderat om man får välja sida.
 
Nyss när jag tittade ut var det natten därutanför men så slängde jag en blick ut igen och nu hade det ljusnat. Men vilken konstig färg himmelen hade. Nästan som om de däruppe hade läst min blogg. Den var rosagul med grå ulltussar på som flöt samman till stora sjok. Nu har samma himmel femtio nyanser av grått , den ser riktigt otäck ut. Blåser gör det också något alldeles väldigt.
 
På radion hör jag rapporter om det nya Corona-viruset som nu har skördat 56 liv. Smittan har också spridit sig och nu kom rapporter om insjuknade i Kanada. Igår var det Thailand och Frankrike. Vad är det som händer?
 
Det kommer uppgifter om att viruset kommer från ormar som sålts på en matmarknad i en provins i Kina. Andra håller med och säger att det är president Trump som gett order om spridning av detta virus men nu när smittan nått Kanada så vetisjutton. Men det sägs också att USA är enda landet som har ett fungerande virusskydd. Andra säger att det är muslimska extrimister som utvecklat och spridit viruset i ett försök att rensa ut alla oliktänkande och det är ju också en tanke. Men de länderna har ju så mycket annat elände så risken är ju i så fall att de stryker med själva.
 
Bildresultat för gremlins
 
Jag konstaterar att det är alla vi, tillsammans, som gör smittspridningen möjlig. Vi reser kors och tvärs över världen. Vi klämmer in oss, många människor tillsammans i begränsade utrymmen och andas samma luft. Vi skapar gifter för att ta kål på mögel- och föruttnelsebakterier där även de goda bakterierna får stryka på foten. Vi har proppat i oss penicillin för minsta förkylning för att snabbt bli symptomfria med den påföljd att vi även slagit ut de goda bakterierna. Vad har stannat kvar i kroppen och förts över till våra barn? Vad har hänt med våra DNA-strängar som förs över via arvsmassan? Vad har hänt med virusen och bakterierna? Hur har de påverkats? Hur mycket har de muterat? Vad har det blivit av en liten snäll bakterie? Har de gjort som de små söta ulltussarna som blev hungriga och aggresiva varelser om de fick en droppe vätska i eller på sig och blev elaka. Gremlins tror jag de kallades. Om det sedan var de goda eller de onda av samma sort det minns jag inte. Ovan ser du den snälla vaianten och härnedan den elaka av samma sort.
 
   Bildresultat för gremlins
 
 
Elak och grinig blir jag om jag blir hungrig och därför sitter jag här nu med ett dilemma, vad skall vi ha till middag? Igår blev det köttfärslimpa med gräddsås, hasselbackspotatis, sockerärtor och kokta morötter. Kanske tar jag fram fläskgrytbitar och gör en god gryta. Jag har både selleri, purjolök och morötter hemma så något skall det väl gå att få ihop. En skvätt grädde eller creme fraishe i det så blir det nog ätbart idag också.
 
Var rädda om er och varandra, och glöm inte att sträcka ut en hand mot den som behöver hjälp. Tänk på hur mycket glädje det ger dig, att veta att du kunnat stå till tjänst för någon.
 
                    Bildresultat för sträck ut en hand
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela