brittensvardag.blogg.se

Söndag och dagen är redan långt liden

Publicerad 2020-03-29 09:29:00 i Allmänt,

Så kan det bli när man ställer om klockan. För det har du väl inte glömt? När man ställer fram sommarprylarna så ställer man fram klockan. Så när man tror att klockan är sex är hon sju och gör man som jag och ställer om klockorna på morgonen när jag vaknat då är förvirringen total.
 
Flera av klockorna ställer ju om sig själva och det är nog det som gör förvirringen total, för man minns ju inte säkert vilka klockor som uppdaterar sig själva. Sedan kan det ju vara så att en familjemedlem varit uppe på natten eller väldigt tidig morgon och ställt om en klocka bara för att den personen fått för sig att " den där klockan går fel", ja då är det inte lätt skall jag säga. 
 
 
                         Kan man nysa på ett graciöst sätt? | Herr Dunderbar
 
 
I natt har jag nog sovit för hårt och för länge för jag hade lite ont i huvudet när jag vaknade. Det är också en bidragande orsak till att jag är sen idag för datorljus när man har skallebank, det går inte. Så nu kan du som inte tror mig vara säker på att huvudvärken är borta. Men i övrigt mår vi bra, "peppar, peppar och lite salt". Man får dagliga rapporter om coronans framfart men än så länge har vi klarat oss. Men nyser gör jag så något finns i luften som retar slemhinnorna och gör att jag nyser. Just nysningar är inget som hör till coronasymptomen så det här är nog någon allergi av något slag. Förmodligen är det al och sälg för båda har vi in på knuten. 
 
Nu skall jag ocksså passa på och tala om att jag ljög igår när jag sade att vi skulle ha fläskfilé Solvik igår. Det hade vi INTE. Vi åt isterband med purjostuvad potatis istället så fläskfién tar vi idag istället om inget annat kommer emellan. 
 
Igår fick jag i alla fall gjort lite nytta. Jag planterade frön som jag köpte tidigt i vintras. Jag skulle tro att det var i slutet av januari eller i början av februari. Men nu liggar både periljefrö, dillfrö och purjolöksfrö under ett tunnt lager såjord i varsin kruka i det ena köksfönstret. (Jag har tre). Jag lyckades också sätta lite skott som stått och rotat sig både länge och väl. Sedan klipte jag av lite toppar på min Mårbackapelargon jag fick av chefen förra året. Jag vet att det är sent men det viktiga nu är att få växten tät och fin så att det blir en bra grund tills nästa år. Vissa saker kan man inte ha för bråttom med och det är bra. Då får man tid för det jag hela tiden pratar om, att stanna upp och reflektera.
 
         YTTERKRUKOR, 4 st " liljekonvalj " , Gustavsberg. Keramik ...
 
Men en sak undrar jag, var är alla mina ytterkrukor? Jag ville såklart ha ytterkrukor till de krukorna jag planterade frö och skott i men maken sade att det inga fanns, Jag som hade så mycket ytterkrukor att jag kunde sälja. Några har gått i golvet sedan våra tre pälsklingar har flyttat in men inte alla väl? Hursom helst, maken sade att det inga fanns så då får jag väl tro honom.
 
Här är lugnt och tyst så jag tror jag går och sätter mig och virkar runt ett par rutor till. Gjorde 19 igår så gör jag sex idag så har jag gjort 25 och det får jag vara nöjd med.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela