brittensvardag.blogg.se

Vad dagarna går fort....

Publicerad 2021-08-29 09:10:46 i Allmänt,

... om man inte tar tillvara på dem. Det gjorde nog inte jag igår för jösses vad fort det gick.
 
Jag gick upp och gjorde mig iordning, lyssnade på Ring så spelar vi och Melodikrysset. Under tiden skrev jag här och rensade e-postkorgen. Ja, jo, jag skrollade runt på facebook också. Sedan vaknade familjen. Det tog en stund men sedan var maken klar för en tur ut i vida världen. Vi kom inte så långt, bara till Willys i Kållered. Vi köpte kaffe, pasta, druvor och äpplen, allt till extrapris. Men det blev också lite potatis, morötter, senap och tomatpuré. Ja säkert lite annat också men det stod inte på inköpslistan och då kan ni tänka er vad det blev.
 
                          Sju sorters kakor | Fikastunder
 
När vi kom hem gjorde jag lite mussli, lagade mat och sedan satte jag mig till och läste. Frammåt åtta blev det lite TV. Mest nyhetssändning men där var det bara eländes elände och ännu mer elände. Jag förstår inte att det skall vara så svårt att hitta ett positivt nyhetsinslag varje dag. Hur som helst, sedan blev det lite läsa igen. 
 
Just nu rådbråkar jag min hjärna och försäker komma på något lättlagat och gott till middag. Gärna något som inkluderar alla grönsaker jag har kvar i kylen. På matlistan står det sjömansbiff men till det passar vare sig sallad, gurka, tomat eller champinjoner. Nej jag får någ ta ett varv till i tankesmedjan.
 
                                 Drops Karisma garn från Garnstudio hos Garnaffären.se
 
Men igår eftermiddag/kväll påminde maken mig om att det var dags att plocka fram stickorna igen och göra klart hans inneraggisar med sådana där antihalkgummi-pluppar undertill. Det var nämligen iskallt på golven efter att altandörren stått öppen hela dagen. Jag tänkte också att jag skulle försöka sticka upp lite utav allt garn jag har kvar. Det borde bli 20-30 par raggsockar i olika storlekar, 6-8 par lovikkavantar och minst en stor filt i mormorsrutor. Kanske lyckas jag få till lite vanliga vantar också. Sedan får vi se vad det blir av acrylgarnet. Bomullsgarnet får jag väl göra lite nya dukar av och resterna blir grytlappar precis som vanligt. När jag gjort allt det där så är vi nog framme vid vintern 22/23 eller sisådär. Jag har väl också tre-fyra meter böcker att läsa också. Här i köket har jag mjöl som väntar på att bli uppbakat men då får jag vänta tills vi tömt boxen lite för den är full av bröd. Så sysslolös behöver jag inte vara det är då ett som är säkert.
 
                                 nybakat bröd-arkiv - Victorias provkök
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela