brittensvardag.blogg.se

Dagen för ovanliga instrument

Publicerad 2021-07-31 08:13:00 i Allmänt,

 
När jag i början skrev varje dag så var det inte riktigt sant för det finns faktiskt lediga dagar. I augusti kan du instifta en egen dag på något av följande dagar; 2, 11, 17, 18 och 25. Vad du gör så få inte för dig att instifta en ny dag den 21 augusti för där finns redan åtta teman instiftade. Nej satsa hellre på någon av de andra dagarna, de som inte har något tema.
 
                      Temadagar för mat      
 
Många av de teman som är satta tycker jag, om jag får göra det, är löjliga, fåniga, onödiga. Ta till exempel 3 augusti som är vattenmelonens dag. Vi lider ingen brist på vattenmeloner, varma dagar glufsar folk i sig ungefär ett kilo vattenmelon per person. Det har jag konstaterat i en alldeles egen ovetenskaplig undersökning. Eller 8 augusti som är internationella orgasmdagen. Det där är väl i allra högsta grad något privat. Vissa uppnår det varje gång och andra har inte en aning vad man talar om. Som det beskrivs i kiosklitteratur är det nog aldrig även om det är förlösande.
 
Idag är det i alla fall Dagen för ovanliga instrument. Jag kommer inte på så värst många ovanliga. Det skulle väl vara Okarinan och lergöken då. När jag var barn hade nästan varenda unge en lergök i sina gömmor, idag hör man aldrig talas om dem en gång. Sedan finns det ju instrument som är väldigt vanliga för ett folkslag men som ett annat knappt har hört och om de hört så låter det konstigt och omelodiöst på något vis, som Sitaren, Tanpuran eller Saroden.
 
                                   Sarod Photos - Free & Royalty-Free Stock Photos from Dreamstime
 
Ja jösses! Tänk vad människor hittar på. Idag skall vi hitta på att åka ut till Sisjön och köpa snus till Maken. Dottern skall jobba, sista dagen på det jobbet innan hon börjar nytt den 1 september. När vi ändå är ute i Sisjön skall vi gå in på Jula och köpa en liten grästrimmer så vi kan köra av dotterns lilla gräsmatta. En snabbis in på Ö&B skall det också bli tänkte jag. Det brukar alltid finnas något att lägga pengarna på. Så jag vet inte om det blir något Melodikryss idag, det börjar ju inte förrän 11.00 och det är då vi brukar åka ut ungefär.
 
Sedan var det ju det där med middag. Som vanligt har jag inte en aning om vad vi skall ha. Jag får någ leta upp gruppen "Vi som gillar hemlagat" på Facebook för att få lite inspiration.
 
                                     Sökresultat för lergök nittsjö
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela