brittensvardag.blogg.se

Nu är det så där igen

Publicerad 2021-10-31 07:46:18 i Allmänt,

Ja att men inte riktigt vet vad klockan är. Är den sex, sju eller rent av åtta? Kroppen protesterar i alla fall. Nu har jag precis lärt mig att somna en timma senare och gå upp en timma senare å nu skall jag gå upp en timma tidigare och krypa i säng en timma tidigare. Eller är det tvärt om?
 
                                   Svensk normaltid eller vintertid – Astroinfo.se
 
Hur går ramsan? Du plockar FRAM trädgårdsmöblerna på våren och sätter TILLBAKA dem på hösten. Då måste det vara så att du får sova en timma längre men måste gå och lägga dig en timma tidigare på hösten medan du på våren får sova en timma mindre men gå och lägga dig en timma senare. Ja ni inser kanske hur knasigt det blir om man tänker efter. Det är inte konstigt om man blir vilse i pannkakan.
 
                                  18 svenskar om det höjda bensinpriset
 
Nej jag tror jag lämnar det där med sommartid och normaltid och koncentrerar mig på Bensinpriset istället. Per Bolund påstår att priset på råolja har stigit men då tror jag att Bolund ljuger om man inte tittar på prisbilden i år för då är det sant. Men faktum är att idag betalar man 18,59 för en liter 95 oktanig bensin. Priset på råolja är 85,90 dollar/fat. Men 2008 Kostade ett fat med råolja 143,95 dollar och då kostade bensinen 13,65/liter. Något är väldigt fel i Bolunds påstående. De felet hävdar jag stavas MILJÖSKATT. En skatt vi betalar på redan skattade pengar. Nu har jag bara 4,5 mil fram och tillbaka till jobbet men stackars de som pendlar 10 mil eller mera till jobbet. Eller de som måste använda drivmedelsburna fordon i sin dagliga näring. Jag tänker till exempel på bönder, små åkarföretag och andra som använder bil och traktor i sitt dagliga värv. Som ni nu alla förstår har inte bränslepriset ökat egentligen utan belagts med ytterligare en skatt. En skatt som baserades på hela beloppet jag som konsument betalade. Alltså en skatt på skatten som betalas med skattade pengar. Skatten på drivmedel är idag 60.5 %. Nej jag tror det är dags att miljömupparna tar en time out från riksdag och regeringsjobb under de kommande fyra åren. Det är väl något sånär för de stora åkerierna som kan reglera sina priser varje månad, alltså det pris du betalar för utförda tjänster. Medan småföretag får reglera sina priser endast två gånger om året. Till sist och syvendes är det DU som betalar. Nu kommer priserna att stiga igen. Så nu får den fattige pensionären tänka ett varv till innan den går och handlar. Vi är snart, mycket snart tillbaka på nivåer som motsvarar penningvärdet 1910 eller 20. Nåde den som väljer att ta ut pension utan att ha sparat en liten slant. Då blir nog ett skutt från ättestupan enda alternativet för många. Vad som retar mig mest, det är att det är politiker med månadslöner på omkring 140-200.000 kronor i månaden som sitter och bestämmer över oss småmänniskor.
 
                                 Vice statsminister Per Bolund efter Löfvens avgång - Studio Ett | Sveriges  Radio
 
I går kväll unnade vi oss varsinn stor räkmacka och idag skall vi ha kokt rödtunga. Ingen fattigmansmat men det gäller att äta medan man har råd. Laga hemma är också mycket billigare än att äta ute.
 
 
                                 Lyxig räkmacka med extra allt
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela