brittensvardag.blogg.se

Oj vad det blåser

Publicerad 2021-09-26 08:33:19 i Allmänt,

Ja inte ute då för där är det nästan stiljte. Nej, jag syftar på luftvärmepumpen som sitter strax till höger ovanför mitt huvud. Den vi installerade i våras någon gång, alldeles innan det blev sommar. Nu sitter den där och blåser varmluft så det står härliga till. För första gången sedan vi flyttade hit för 20 år sedan kommer det att vara varmt redan när vi går upp. Annars har det ju varit så att jag har bakat så ofta jag haft möjlighet bara för att få upp värmen här i köket och samtidigt få nybakat bröd. Fram på förmiddagen har det kanske varit läge att tända i kaminen för att spara elström på den andra luftvärmepumpen som ensam fått göra jobbat innan vi installerade nummer två. Där sitter de nu och blåser, inte alltid i takt men runt 20 grader har vi inomhus nu.
 
                                Luftvärmepump Panasonic VZ12SKE llp-vz-12
 
Det artar sig till en fin dag idag också. Om det blir som de sade på TV igår kväll så skulle termometern stiga till +18 grader och det är ju skapligt den 26 september. Men vad mig anbelangar skulle det kunna få vara den temperaturen hela året med 3-5 graders höjning Maj till Augusti. Men det är klart då vore det ju inte Sverige. Då hamnade vi nog någonstans runt ekvatorn.
 
Som jag sitter här och skriver så far tankarna genom huvudet och då dyker såklart tanken på middag upp. Jag har inte en aning om vad vi skall ha idag. Jag får nog lämna här en stund och se vad jag kan hitta. ...
 
... Nu vet jag. Det blir fläskkotletter med ugnsrostad potatis och en champinjonsås eller kanske bara lite stekta chmpinjoner och en mustigt långkokt tomatsås med vitlök. Det är bara fantasin som sätter gränser. 
 
                         Fläskkotletter med svampsås
 
Fantasi är något jag har dåligt med idag därför blir inte inlägget så långt som det brukar. Jag tror jag sätter punkt här och ägnar mig åt nya boken jag har börjat på 776 sidor härlig läsning ligger framför mig.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela