brittensvardag.blogg.se

Dagen började med ett gott skratt

Publicerad 2022-08-09 09:35:15 i Allmänt,

Visst är det härligt? Det är inte varje dag det händer. Vad jag skrattade åt? Det här!
Kan vara en bild av en eller flera personer och text där det står ”Livet som pensionär är tufft: Lảg pension. Ingen lagstadgad semester. Inga fasta fikaraster. Inga arbetskamrater. Ingen chef som pảminner en om att en existerar. Dessutom ingen "fredagskänsla"! PS: Det har sina ljusa stunder ocksá!”
 
 
Så lite roar i alla fall mig. Kanske för att det är sant. Det där med semesterkänslan berörde jag ju igår, liksom chefsskapet. Det där med låg pension är inget att beklaga sig över, det är som  det är och går inte att förändra så då släpper jag det. Jag har ju tur, jag har i alla fall en arbetskamrat, Maken. Tillsammans har vi har vi skapat rutiner. Vi äter frukost vid tio, fikar vid tolv, äter lite mat vid fyra, fikar vid sex och äter lite kvällsmat vid åtta, halv nio. Kvällsmaten består mestadels av lite frukt och eventuellt en hård macka med något kallskuret på. Men visst har man fredagskänsla - varje dag!
 
Idag är det tisdag. Vad skall vi göra idag då? Jo vi har bjudit bort oss till Dottern i Kinna. Vi har en kasse med dukar som vi fick med oss från kusin Ulla i torsdags och en hushållsassistent vi köpte för ett tag sedan. Hon har väl egentligen inte plats för den just nu men hon har ett nästan tomt källarförråd så hon får väl ställa den där. Stackars barn säger någon kanske nu, som inte får vara ifred. Men säger man till sin mamma att man inte vet vad man skall göra på sin semester då får man räkna med lite spontana besök och så.
 
                         Visa källbilden
 
Sedan var det ju det där med middag. Tisdag brukar ju betyda fisk här i huset så när vi varit iväg så får det nog bli sill och potatis idag. Det skall gå fort då. Slänga ner tre potatis i en kastrull är ju inte så betungande. Det jobbigaste i det projektet är väl att öppna tetran med gräddfil eller möjligtvis att hacka löken men med en vass kniv går det i flygande fläng.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela