brittensvardag.blogg.se

Söndag - allt är lugnt

Publicerad 2022-08-14 09:00:01 i Allmänt,

Igår var det partaj i skogen. Inte alls på något dåligt vis och vi var inte med men vi njöt av skratten och pratet. Det var alltså inte vi som hade partaj utan en granne. Faktum är att det var grannen längst ner som bjöd till fest. Jag är mest fashinerad av mängden människor, de var bortåt 70 personer så nu förstår jag varför de frågade om någon hade en plats där bilar kunde ställas.
 
                           Visa källbilden
 
De hade ju tur med vädret i alla fall. De kunde vara ute i trädgården och de fanns plats för alla lite senare när de beslutade sig för att bada. Vi satt i skuggan ute på vår altan med varsin mugg med kaffe och ett par hårda pepparkakor. Där satt vi och småpratade och på något vis var det lättare att sitta och småprata om diverse när man hörde andra prata och skratta. Inte för att vi har svårt att prata med varandra annars heller men minnen dyker upp när man hör sorlet av en massa röster. Minnen av flydda dar, mullrande V8:or, rockmusik och heta sommarnätter på Avenyn.
 
                          Visa källbilden
 
Men vi satt också och pratade om vart vi alla är på väg med teknik, priser och allt annat som hör till. Vi satt och pratade elpriser och vad vi trodde om framtiden och vi kom fram till att det vi beslutat oss för var nog rätt. Alltså att vi skulle satsa på solpaneler. Det kan tyckas överilat kanske men jag eller rättare sagt vi, tror på att elpriset dubblas till den kommande vintern. Häromdagen gick ju elpriset över 4 kr per kwh så det är ju tur att det är sommar och luftvärmepumparna står stilla och att vi bara äter snabb mat, sallader med mera. Men kylar och frysar får jobba. De har ett styvt jobb det märker man om man tar fram en glass. Den är inte lika stenhård som den är när utetermometern visar på +4 grader.
 
                           Visa källbilden
 
Men det är ett elände att komma på vad man skall ha till middag. Varm mat orkar man inte laga och kall mat är begränsad. Har man ätit rostbiff och potatissallad, , kassler och mimosasallad, sill och potatis några gånger så känns det inte nytt och fräscht längre utan lika tjatigt som ärtsoppa kan bli på vintern. Men det får nog bli någon sorts sallad idag och en fisk eller köttbit till det men först skall jag baka lite mer bröd. För smörgåsar blir det väldigt ofta när det är så här varmt. Maken äter med förkärlek hönökaka och vitt bröd men jag äter hellre grovt bröd och knäckebröd.
 
                          Visa källbilden
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela