brittensvardag.blogg.se

Ärtsoppedagen

Publicerad 2022-03-31 08:10:52 i Allmänt,

                                                 
 
Men ärtsoppa blir det inte idag. Faktum är att jag inte har koll på mat över huvud taget. Vi skall ju åka till Kinna och måla om ett sovrum för Dottern och då vet vi ju inte när vi kommer hem. Inte vet jag hur hungriga vi är heller. Igår blev det en hamburgare med mycket grönsaker på Frölisch Grill i Skene när klockan var halv sex. Inte blev det så att vi fick köpt någon västkustsallad heller men det viktigaste fick jag med mig hem, garn. Jag fick köpt vitt och beiget högmerciriserat bomullsgarn samt ett rött acrylgarn i rätta färgen. Jag fick också hämtat mitt bomullsgarn jag skickat efter så nu kan jag fortsätta med mina grytlappar.
 
                                                
 
 
Igår kom deklarationsblanketterna också. Vi har inte öppnat dem för det blir väl restskatt kan jag tro. Fast jag får ju göra lite reseavdrag för förra året så jag kanske lyckas vända restskatten till ett plus på ett par hundra kronor.
 
                                                
 
 
En annan, väntad, överaskning, var en massa trädstammar som låg på gången ner till lillastugan. Så nu skall det sågas till lagom 30 centimeters kubbar som skall klyvas. Så när målningsarbete och flytt för Dottern är klar har vi att göra hemma för att hålla oss varma nästa vinter. Den veden kommer så att säga hålla oss varma två gånger. 
 
                                               
 
 
Annars händer inte så mycket nytt just nu. Det blir lite stillestånd. Det är som lilla Mamma sade, "man gör en hel massa som tar hela dagen att göra men det tar bara ett par minuter att berätta". Sådär är det här just nu. Besöket i Kinna/Skene igår tog ungefär åtta timmar inklusive restid men det var till och med så att väntetiderna vid Mäklaren och visningan för Dottern av källarförråd och tvättstuga tog en massa tid i anspråk, tid som för Maken och mig innebar en massa väntan. Tid som egentligen var bortkastad och inte värdefull på något sätt. Fast trevligt har vi Maken och jag och mycket avhandlades där vi satt i en varm bil. 
 
                                             
 
 
Nu skall jag avsluta här för nu skall jag gå in i det vi kallar mellanrummet och sätta mig för att testa de färgerna i nya grytlappar. Det skall bli riktigt roligt.
 
                                              
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela