brittensvardag.blogg.se

Den blomstertid nu kommer

Publicerad 2022-05-31 08:36:33 i Allmänt,

Ja nu stundar skolavslutningstider. Jag vet inte vem som är lyckligast, lärarna eller eleverna. Jag minns att det alltid var en tveeggad känsla. Visst var det skönt att slippa skrivningar och läxor men så tråkigt att inte få träffa kamraterna. Och examen i nian skall vi inte tala om. Nu efter nio år tillsammans skulle vi skingras som fröskal för vinden. En och annan har jag hittat på facebook men långt ifrån alla. Vad har de gjort av sina liv? Vad har hänt? Gifte de sig? Fick de barn? Blev de lyckliga? Själv är bäste dräng heter det och jag får allt säga att jag är väldigt nöjd med mitt liv. Visst har också jag ställts inför svårigheter och besvikelser men alla de där händelserna har stärkt mig. Jag har gått från en relativ snäll och vänlig person till en snäll men långt ifrån timid person. Jag har väldigt bestämda åsikter i vissa frågor. Jag har också lärt mig att sortera bort människor som gör mig arg och ständigt försöker mästra mig.
 
 
 
                                 Toggle navigation Skapa annons Skapa annons Anmäl saknad katt Anmäl hittad  katt Saknade katter Hittade katter Tips & Råd Tips & Råd Hemlösa katter När  du hittat en katt Om du hittar en avliden katt När katten sprungit bort  Utekatt som inte kommit hem ...
 
Men jag har också lärt mig att inte vara missunsam fast jag kan vara avundsjuk. Avundsjuka som bara får mig att sträva efter mer, inte nödvändigtvis efter samma som den jag var avundsjuk på. Nej, det handlar om ekonomiska förutsättningar och faktum är att för mycket pengar också ställer till med bekymmer.
Jag kan se ett jättevackert hem men inget jag vill ha. Visst har du varit med om känslan, första gången du stiger in i ett hem och nästan tappar andan. Allt är så fint och vackert. Det ser så dyrt ut så hjärtat faller ner i skorna. Men så tittar man mer noga, och det är inte så fint som du först trodde kanske. Eller så föreställer du dig de där sakerna hemma hos dig själv, nej de passar sällan in. Eller så funderar man, är det betalt? Det kan också vara så att du kommer in i ett främmande hem och tänker, men vad sjutton, hur ser det ut här? Det är helt och rent men det är inte snyggt. Man kan se på långt håll att det har kostat pengar, mycket pengar men snyggt? Ne-ej absolut inte!
 
                                   Ha det fint hemma - Hela tiden | Prinsessa
 
På tal om snyggt, idag får jag nog ta ett varv med snabeldraken och plocka undan lite här och där. Jag ser till exempel här, till vänster om mig, att det samlats reklam, tidningar och lappar jag gjort anteckningar på. Men det är snabbt fixat så det är inga större problem. Växterna jag har fick vatten i förrgår så det är klart. Det är faktskt bara ett varv med snabeldraken och sedan lite fuktdamning. Kanske blir det väder så vi kan gå ut och fortsätta klyva lite ved idag. Det projektet har ju legat nere en dryg vecka nu beroende på det livgivande regnet.
 
En sak är jättebra, det blåser inte idag. Härligt!
 
                               Student - buffé till studenten | Recept från Tasteline.com
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela