brittensvardag.blogg.se

Å så blev det tisdag

Publicerad 2024-07-02 08:09:58 i Allmänt,

                                           Emoticon Smiley Emoji Icon, PNG, 1500x1501px, Emoticon, Emoji, Emotion ...
 
Idag är jag lite sen men jag startade med att ta en promenad. Det är bäst att passa på medan lusten finns. Men jag tycker nog att det var lite väl kyligt, det hade gärna fått vara ett par grader till, under femton är ingen sommartemperatur i min värld. Det skall helst inte bli över tjugofem heller om jag får bestämma. I de bästa av världar regnar det på natten och är sol, eller i alla fall uppehåll på dagen. Men det är också charmigt med detta väder som vi svenskar är så förskräckligt förtjusta i. Jag erkänner gäna att jag kollar väderprognoser minst en gång per dygn, gärna två eller tre också om det vill sig.
 
                                    Osäker väderprognos till den 12 maj. - Hojresor
 
Vad gjorde vi då igår? Kom vi till IKEA? Nej, inte en chans! Men vi åkte ut en sväng i alla fall. Vi fick åka och hämta ett paket som Postnord inte ville köra ut för det var för tungt, 32kg vägde det. Det gick så bra när vi hjälptes åt. Paketet var långt, hyfsat platt och skapligt långt så det lät bära sig mellan två personer. Den här stora postteriminalen ligger på gränsen mellan Lanvetter och Partille på ett ställe de undviker säga för det heter Fläskebo. Döpt efter en gammal grisfarm som legat där för väldigt många år sedan.
 
                                       Prydnadskudde Tecknad gris vektor - PIXERS.SE
 
 
När vi ändå åkte förbi Landvetter centrum åkte vi in och köpte fil till Maken för den var slut. Jag köpte en liter lättmjölk också för jag blev så vansinnigt sugen på mannagrynsgröt. Det är ingen hit att göra på fil eller yoghurt. Men jag plockade också med mig en liter jordgubbar och ett halv kilo av de där platta persikorna, para,,,, någonting brukar de visst kallas. De är de enda ludna jag äter med skalet på. Persikor skalar jag och nektariner tycker jag är för stora eller för smaklösa. Men jag äter dem om jag köper och någon gång köper jag, man måste variera sig lite. Hela vintern äter jag äpple och kanel till yogurten, just nu blir det jordgubbar och lite senare blir det persikor, aprikoser eller nektariner. Det kan hända att jag stoppar ner lite plommon också om vi får gott om dem. Jodå, ibland blir det banan också, om Maken tagit en halv till frukost tar jag den andra halvan till lunchen tillsammans med den naturella yogurten.
 
                                             Peach Stock Illustrations – 99,593 Peach Stock Illustrations, Vectors ...
 
Idag kanske vi åker bort till Skene och Kinna. Dottern behövde lite eltejp till laddaren till sin dator. Ny sladd ville hon inte köpa eftersom datorn redan hunnit bli fyra och ett halvt år gammal. Men när jag tänker efter undrar jag om jag inte har en ny laddkabel liggandes någon stans i gömmorna. Jag får bstämt titta efter men inte just nu. När vi ändå är borta i de krokarna skall jag smita in på Lidl och se vad de tar för blomkålen. ICA tog 49 kronor kilot och Willys 45, kanske kan Lidl ha för under 40 kronor om det vill sig.
 
                                         Vektor Illustration Av En Rolig Blomkål I Tecknad Stil-vektorgrafik och ...
 
Till middag idag blir det fisk, förmodligen steker jag den. Jag har fem kilo gammal potatis i kylen, eller rättare sagt i svalen, och dem måste jag också göra av med . Men nu när färskpotatisen är så god är det svårt att ta till de där gamla pluggen, men inget får förfaras så jag tar ett par stycken av dem idag.tror jag. 
 
                                               tecknade roliga potatis — Stock Vektor © virinaflora #31483807
 
Blåser gör det inte heller fast det vindar lite uppe i topparna på björken så jag antar att elpriset ligger på cirka 40 öre per kilowattimma. Men till middagen klarar vi kanske oss på det panelerna producerar.
 
                                            Pedagogisk planering i Skolbanken: Kroppsuppfattning, balans och ...
 
Ja mer har jag inte idag så nu får ni roa er själva. Ni får vara rädda om er och varandra i det ni gör så ses vi här imorgon igen om ni vill och kan.
 
Kramiz
               Cute frog cartoon stock vector. Illustration of animal - 111682583
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela