brittensvardag.blogg.se

Första dagen i mitt resterande liv

Publicerad 2024-07-01 08:18:27 i Allmänt,

                                       Cartoon smiling sun giving thumb up — Stock Vector © tigatelu #153557100
 
Förhoppningsvis får jag minst 35 år till Helst 50 i alla fall om jag mår så bra som jag gör nu. 
Därtill är det första dagen i veckan och första dagen i månaden. Vi har ju fått en ny, Juli heter den. Mitt i sommaren är vi och idag skulle det visst finnas chans till sol. Så mättat grönt som det är just nu blir det inte mer i år, så passa på och njut. Regnat har det gjort och både äpplen och plommon växer till det har jag sett. Tack regnet för det. Vindruvorna har blommat och börjat knyta sig så lite blir det där också och i år behöver vi inte dela dem med fåglarna för i år kommer de inte in där då vi lagat växthuset. Det gjorde vi tidigt i våras, efter att vi klyvt veden. 
 
                                         Mauds bravader: Varför dammsuger grannen?
 
Men jag blev lite skakad när jag kom upp i morse, jag såg inte ut! Men det var bara dimma som lagt sig på fönstren och nu är den nästan hel borta. Det var ju skönt att jag hade synen i behåll. Så satte jag på radion och kunde konstatera att hörseln också var som den skulle. Armar och ben fungerade. Styrkan fanns också kvar så jag orkade både lyfta vattenkokaren och temuggen. Men i övrigt har jag nog lagt av mig lite när det gäller styrka för man gör ju inget för att underhålla den. Men så länge jag klarar av att ta fram dammsugaren, bära hem matkassarna så oroar jag mig inte för det. Det kommer väl en ny vinte och då får man lyfta kubbar upp i vedklyven och de väger. En det väger nog upp mot 20 - 25 kilo.
                                                    Wood log — Stock Photo © pejo #13609736
Vad gjorde vi då igår? Inte ett dugg vet ni. Vi löste lite korsord, läste ut våra böcker vi höll på med och sedan lagade jag middag. Men det blev enkel mat, stekta kotletter, skysås, potatis, morötter och lite syltad svamp. Enkelt men gott. Vad vi skall ha idag har jag inte riktigt bestämt mig för men korv blir det. Kanske blir det stekt potatis, falukorv och ägg, till Maken. Jodå jag skall också äta men på min tallrik blir det nog lite kokta morötter, kanske broccoli, tomatsallad och lite annat jag hittar i kylen. Det är med andra ord dags för lite rensning i kylen. Hänt i veckan blir hänt i helgen.
 
                                          Kan vara en bild av ossobuco och biff
 
Vad vi skall hitta på idag står skrivet bland stjärnorna för vi har inget planerat. Kanske åker vi ut någonstans, kanske gör vi lite nytta härhemma. Samtidigt som det är lite tråkigt att inte ha något planerat så är det skönt att äga sin dag och göra precis vad som faller en in.
 
                                                   Fil:Ros.JPG – Wikipedia
 
Elpriset ligger runt 40 öre i elområde 1-3 och upp mot en krona i elområde 4. Men idag skall jag nog inte göra något elkrävande tror jag. Funderar på om jag skall lura med Maken ner till nya IKEA, vi har inte varit där ännu fast det varit öppet i snart ett år. Eller så går vi ut och gör något i trädgården. Där finns jobb för tusen man i tusen år. Det blir aldrig färdigt. 
 
                                                  庭遊びの休日 - Ballade ~ 緑の詩
 
Ja det var inte mycket jag hade idag heller men det är min dag. Vardag som helgdag. Ha det nu så bra och var rädda om er och varandra så ses vi här i morgon igen om ni vill och kan.
 
Kramiz
               Nettes Entenkarikaturwellenartig Bewegen Vektor Abbildung ...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela