brittensvardag.blogg.se

Söndag, söndag...

Publicerad 2024-07-07 09:16:15 i Allmänt,

 
                                         Glada solen gömmer sig bakom moln — Stock Vektor © HitToon #61073075
Phu, här är jag nu efter en promenad nu på morgonen. Jag passade på medan det var uppehåll och solen sken lite grann i alla fall. Jag blev inte blöt i alla fall. Fast jisses vad det blåser. Nu gick jag i skydd av granarna men rätt som det var gick jag i motvind i alla fall. Höstjackan fick jag ha på mig för här var bara 12,7 grader varmt. Är det sommar det? Nej det här med global uppvämning gäller nog inte oss för så här kall juli var det länge sedan vi hade. Lika regnig också. I förrgår fick vi 15 millimeter och igår elva vad vi fick natten till idag glömde jag titta på men det är nog inte mindra än tio i alla fall. Nej jag får nog gå ut och titta för nu blev jag nyfiken. Vänta lite. Det hade bara kommit nio millimeter så regnet har nog blåst förbi regnmätaren. Ja ja, en fördel är det i alla fall, elen är billig när det blåser så här.
 
                                     Plipp plopp regn 5 april 2021 - Bebispodden i Barnradion | Sveriges Radio
 
Elområde 1-3 betalar inget, vi har minusel i genomsnitt vilket gör att vi inte betalar något för den elen vi använder. Ni i elområde fyra får betala 16 öre vilket också är överkomligt. Tittar man timma för timma så har ni i stort sett minusel fram till klockan 20.00. Men då sticker priset upp till en krona och fytio öre ungefär.  Så skall du köra tvättmaskin eller torkskåp idag så kör det före klockan åtta ikväll.
 
                                       Jakobstadsnejdens släkt och bygdeforskare
 
Vad gjorde vi då igår? Inte ett förbaskat dugg skulle jag säga. Vi tog lite promenader mellan regnskurarna och sedan löste Maken korsord och jag läste. Jag fick tag i en historisk roman och de fångar mig nästan alltid. Så den där boken ägnade jag en dryg timma åt i morse också. Men jag fixade lite middag i alla fall gott var det. Jag ugnsbakade tors och en massa goda grönsaker och till det serverade jag kokt potatis. Sade jag att det var gott?
 
                                        Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
 
Jag försökte faktiskt infoga en bild på maten men det ville inte som jag ville idag så ni får helt enkelt föreställa er anrättningen. Ha, jag lyckades lura datorn så nu fick ni bilden i alla fall. Vad vi skall äta idag står lite skrivet i stjärnorna. Jag tog fram en bit urbenad kotlett igår så den skall jag göra något med. Kanske provar jag att baka den i en sockerkaksform, jag har sett massor av recept på det eller så gör jag den som en vanlig stek som man gjorde förr. Men den är så stor så kanske gör jag två saker med den om det inte blir tre för såpass mycket kött är det. Så den där köttbiten för 60 kronor den blir till minst tre middagar för oss. Det blir bara en tia per portion och så lite potatis och grönsaker till också sedan är man i hamn. 
 
                                        LagatOchKlart | Fläskytterfile I sockerkaksform
 
Ja det var det lilla men mer har jag inte idag. Nu får ni vara rädda om er och varandra så ses vi här i morgon igen om ni vill och kan.
 
Kramiz
             Sourie Dessin Beau Photos souris Joyeuse De Dessin Animé - Coloriage ...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela