brittensvardag.blogg.se

Godmorgon! Godmiddag! Godkväll! Godnatt!

Publicerad 2024-06-23 08:43:00 i Allmänt,

                                            Bild regn moln - Skriv Ut Gratis Bilder - Bild 27572
 
Allt beroende på när du läser detta. Själv skulle jag säga att morgonen är på väg att gå över till middagstid. I alla fall förmiddagstid. Allt beror på boken jag läser just nu. Jag är äntligen färdig med den där boken jag läste om Ingvar Kamprad och tillblivelsen av IKEA. Den var stundtals seg som kola men enveten som jag är så skulle den läsas. Boken jag läser nu är en deckare med romantiska inslag och en hel del spänning och pyttelite fantasy fast det inte är det egentligen. Bra är den så man knappt kan släppa den. Men det är bara att bestämma sig i förväg om att lägga boken ifrån sig när det blir nytt kapitel. Boken är bra så det är synd att det finns kapitel om ni förstår mig rätt. 
 
                                   En tecknad flicka läsa en bok — Stock Vektor © ARNICA83 #44754567
 
Ja nu är midsommar över. Det här är första dygnet mot mörkare tider. Så fort det gick. Men än kan vi njuta av ljusa mornar och kvällar ytterligare en månad eller så. Smörgåstårtan är slut men det finns en liten bit gräddtårta kvar som Maken skall få till kaffet ikväll. Nu gäller det att ta nya tag och börja äta mer grönt igen. Det har varit ett par dagar med mjukt vetebaserat bröd, grädde, socker och andra onyttigheter. Jag började lite försiktigt igår redan med en vegetarisk chili sin carne till middag och TV-godis fick bli fyra små morötter och en halv liter jordgubbar som var kvar. Idag blir det grillad flintastek med sallad. Maken får stekt potatis och en skvätt BEA till det, om han vill ha. Jag får höra så jag inte står och gör och så går det inte åt. Sådant matsvinn tolereras inte!
 
                                          2 100+ Matsvinn bildbanksillustrationer, royaltyfri vektorgrafik och ...
 
Vad vi hittar på i övrigt idag vet jag inte. Kanske kör jag på en maskin tvätt om elen är billig eller solen börjar skina så solpanelerna ger oss elen som åtgår. Men sätter jag igång maskinen efter 11.00 så är elpriset såpass lågt att jag kan köra en lång maskin som sparar på vattnet istället. Idag har elområde 1-3 samma snittpris, cirka 25 öre och ni i fyran får betala 43 öre. Varför det är så vet jag inte för jag tror att ni skulle få lite finare väder än oss här på bästkusten i alla fall. Ja , ja, 43 öre är väl kanske inte hela världen heller om man jämför mot i vintras då priset var upp mot och över två kronor ibland. 
 
                                           Koppla Av För Tecknad Filmdeckchairhund Stock Illustrationer ...
 
Det var vad jag hade idag, lite tunt, men så är det när man inget gör och knappt är utanför dörren. För det regnade igår skall jag tala om. 15 millimeter fick vi natten till igår och igår morse. Lika mycket kom det på eftermiddagen och kvällen så nu har vi vatten alldeles säkert ett tag fram över. Men jag är så otroligt tacksam över att midsommaraftonen blev så otroligt fin fast tack och lov inte lika varm som förra året. Då liksom idag vaknade vi till en mulen dag på söndagen och sedan regnade det fram till första advent i det närmaste. Kanske är det särför vi har så otroligt mycket kart på både plommon och äppleträd.
 
                                         Tecknad Filmpojke Som Tycker Om Semester På Stranden Och Sover På ...
 
Nu sätter jag punkt och önskar er en skön och avkopplande söndag. Kanske börjar du din semester nu eller så får du vänta ytterligare några veckor. Hur som helst, var rädd om dig och varandra så ses vi här i morgon igen om ni vill och kan.
 
Kramiz
              Rolig fjäril tecknad figur — Stockfotografi © visible3dscience #103210432
 
Glömde ju berätta att idag är det 47 år sedan Maken och jag förlovade oss.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela