brittensvardag.blogg.se

Dag 14

Publicerad 2017-08-31 10:10:24 i Allmänt,

 
Kanske, kanske har jag en hel del att skriva idag men jag har också fått mycket att göra och det är jag så jätteglad för. Jag har fått beställning på inte mindre än åtta par sockar redan och så är jag inne i slutfasen på min bok. Tegelstenen som heter "Rivaler" som kanske inte är direkt dålig men som förmodligen är en bok man glömt både titel och innehåll på/i  långt innan jul.
 
Ja tänk, idag har vi augustis sista dag och i morgon börjar den första höstmånaden. Men , jag föredrar nog att kalla den för sommarens sista månad, sensommarmånaden.
 
Vi har lämnat dottern vid tåget, handlat, hämtat paket från matsmart och fikat redan. Till middag kommer jag att servera kalasbiffar med paprikaris och naturligtvis en fräsch sallad nu när både gurka och isbergssallad kostar 5 kronor kilot. Är det någon som vet om man kan använda isbergssallad till något annat än sallad? Jag vet inte!
 
Nej, nu skall jag avsluta här för stickningen drar och imorgon får jag förhoppningsvis en ny laddning med stickgarner. Min frysbox kommer i alla fall. Det har DHL lovat.
 
 
                          
 
 

Dag 13

Publicerad 2017-08-30 08:04:07 i Allmänt,

 
Någon gång i natt har vi fått en skur men när vet jag inte. Jag vet bara att den inte var tillräckligt stor för att ge en avgörande skillnad när det gäller grundvattnet men, men....
Men visst har denna sommar varit fantastisk. Lagom varm även om kvällarna varit lite onödigt kyliga och det regn som fallit har nästan uteslutande kommit på nätterna eller i direkt anslutning därtill.
Jag måste säga, att jag är nöjd!
 
Nöjd är jag också med gårdagens utflykt. Maken och jag, alldeles ensamma, fick för oss att ta ännu en sväng till Ullared. Det är ju det jag sagt, att ett besök där skapar ett undermedvetet behov. Den här gången var det maken som behövde. Jeans och joggingbyxor. Men som vanligt kan man inte åka dit för bara en speciell sak, behov skapas på vägen. Således fick både mango, kakor och godis följa med hem men också lite tacoprylar- ingredienser och grönsaker. Kan ni förklara för mig varför potatisen på ICA skall kosta 11.90, på Willys 8.90, och på Ullared får man den för 3,90. Det är synd att den inte går att lagra men man kan i alla fall köpa så att man klarar sig en vecka till tio dagar.
 
Vad vi skall hitta på idag har jag inte en aning om men det ger sig säkert.
 
Eftersom så få läser just nu, lägger jag inte ner mer energi på skrivandet idag utan önskar alla en fin dag.
 
                   
 
 
 
 

Dag 12

Publicerad 2017-08-29 08:16:00 i Allmänt,

 
Tänk, det är redan tisdag igen. En hel vecka har gått sedan vi var nere på det stora, gula varuhuset och vi pratar redan om att försöka hinna dit en gång till medan jag har semester.
I och för sig har jag saker kvar på min inköpslista sedan sist och några nya har kommit till. För det är det som är knepigt med Ullaredsbesöken, det undermedvetna ser saker när man är där som man inte är medveten om och sedan, i samma undermedvetna del förmodligen, skapas ett behov. Till exempel kom maken på att ett par grå joggingbrallor skulle kanske inte vara fel och själv har jag funderingar på att göra om mellanrummet. Efter cirka 15 år har jag börjat ledsna på det roströda och har istället fått för mig att jag vill ha det rummet grått och vitt, kanske med lite inslag av ek.
 
Ja som ni ser, har man inte att göra så skaffar man sig. Men nu har vi ju hållit igen på inköp i nästan nio år så någon gång måste man spendera och förnya.
 
Fast nu är det inte utan att jag börjar vänta på min nya frysbox. Jag har talat så länge om att jag skulle behöva en ny liten frysbox eftersom bröd är så skrymmande. Vi hade en frysbox när vi flyttade hit, en stor och klumpig rackare som bara fick plats i gamlekällaren, dit jag inte går för alla stora och otäcka spindlars skull. Så där stod den och gick med lite bortglömda rabarber och köpebröd. Fullständigt onödigt så vi sålde den. Gillestugan som vi inte har använt som sådan har fram till nu varit arbetsplats med två datorer, skrivare och en massa annan kringutrustning. Men nu, när tekniken revolutionerar vår värld, så har de stationära datorerna bytts ut mot bärbara dito. Men en stationär har vi kvar fast vi har bytt skärm till en tunn LCD som vi även kan ha som TV. Den bortsållningen skapade ett utrymme som lämpar sig alldeles utmärkt att ställa en liten frysbox på. En liten och smäcker sak på cirka 200 liter.
 
När den boxen har kommit, i början på nästa vecka förhoppningsvis, då skall jag baka! Å hinner vi så åker vi ut till Åkes Hönökaka också och köper en låda eller två. Visserligen händer det att jag bakar Hönökaka men det är lite stressigt och knöligt i en vanlig ugn eftersom jag inte får upp den i tillräckligt hög temperatur. Men det skall bli bullar och lite annat också som egentligen tagit för stor plats i mina två små frysskåp jag har här i köket.
 
                                          
 
I går var vi ute och plockade av våra plommon i alla fall, de som var kvar och som inte fåglarna hade varit och hackat i. Jag har sagt det förut, varför kan de inte äta upp en frukt i taget?!?!? Vi fick kanske 20-25 plommon medan fåglarna och getingarna fick 40-50. Vad är det för rättvisa med det? Våra äpplen, Aroma, skall egentligen skördas i oktober-december. Hade de fått sitta kvar så länge hade vi inte fått ett endaste äpple. Så vi plockade av dem som inte fåglarna hade provsmakat och fick kanske ihop åtta till tio kilo och jag är nöjd med det. De blir kanske lite för sura för att äta men jag törs ju inte bita i ett äpple ändå med alla mina jacketkronor så paj och kräm duger gott. Rivet äpple i en kanellängd är inte heller dumt så det är ingen risk att äpplena förfars. Snarare tvärt om, de kommer nog inte att räcka till allt jag vill göra.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela